Title of a News Article

Eğilmez, olaylardaki şok detayı açıkladı

Eğilmez, olaylardaki şok detayı açıkladı
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa’da çeşitli olaylara sahne olan Kobani protestolarına çok sayıda Suriye uyruklu kişilerin de katıldığını açıkladı. 

İBRAHİM HALİL ŞEKER
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, ülkemizde son günlerde Kobani’ye destek eylemlerinde çıkan olaylarla ilgili basın açıklamasında bulundu.  Parti binasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle basının karşısına çıkan Eğilmez, vatandaşlara, siyasi partilere, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına karşı çok haksız saldırıların olduğunu belirterek, herkesi sağduyuya davet etti. Eğilmez, ayrıca olaylara Suriye uyruklu kişilerin katıldığını açıkladı.

Eğilmez, Gezi olaylarında aynı sahneleri izlediklerini ve aynı ellerin bu sefer de Kobani’yi bahane ederek ülkemizi karıştırmaya çalıştıkları dile getirerek, “Ama şunu unutmasınlar ki; Bizim milletimiz artık bu oyunlara gelmeyecektir. Bütün oynanan bu oyunların farkındadır. Biz il başkanlığı olarak yapılan bütün bu hukuksuz, haksız eylemleri kınıyoruz. Biran önce bu eylemlerde bulunanların akıllarını başlarına almalarını diliyoruz” dedi.

 

“Ülkemiz bu saldırıyı da atlatacak güçtedir”

Ülkemizin bu saldırıyı da atlatacak güçte olduğunu sözlerine ekleyen Eğilmez, “Özellikle halkımızın sağduyulu olması lazım, halkımıza, bütün siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza da sağduyu tavsiye ediyoruz, arkadaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Bu ülke hepimizin, hepimiz kardeşiz bugün Kobani’de 200 Bine yakın insan Türkiye’ye geldi. Türkiye bu 200 Bine yakın insanı ağırlıyor. Maalesef üzüldüğümüz bir nokta bu eylemlere katılanların bir kısmı da bizim ev sahipliği yaptığımız, kapılarımızı açtığımız insanlardır. Gelip ülkemizde Vandallık yapıyorlar, ortalığı yakıp yıkıyorlar. Mazlum insanların işyerlerine saldırıyorlar, marketlere saldırıyorlar” diye ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Eğilmez, Kobani sorununun uluslar arası bir sorun olduğunu ifade ederek, “Tek başına Türkiye’nin çözeceği bir sorun değildir. Bir kez daha olayları kınadığımızı belirtmek istiyorum. Bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum ve tüm vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195