Title of a News Article

Eğilmez; Rahatsız oldular

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, IŞİD ile YPG çatışmalarının artması üzerine Kobani’den kaçan Suriyelileri Türkiye’ye aldıklarından dolayı birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.

AK Parti Urfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Kanal 24 televizyonunda Tecrübeli Gazeteci Ardan Zentürk’ün konuğu oldu. Moderatör Gece isimli programda Zentürk’ün sorularını yanıtlayan Eğilmez, Kobani ve Suruç’ta yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Yaklaşık 1 yıldır Suriye’deki çatışmalarda yaralanan bütün Kobanililerin Türkiye’deki hastanelerde tedavi edildiğini belirterek, “Böyle bir algı oluştu; Sanki bu kardeşlerimizi Türkiye kabul etmiyor. Bu çatışmalar başladığı günden bugüne kadar birçoğunu ziyaret ettik. Daha önce Kobani merkezde bir sıkıntı olmadığı için gelip tedavi olup gidiyorlar ancak son dönemde oradan gelenler burada kalıyorlar” dedi.

IŞİD saldırılarından bu yana Kobani’nin yanında olduklarını dile getiren Eğilmez, “Yaklaşık 1 seneyi aşkın bir süredir özellikle IŞİD 3 bir yandan Kobani’yi sardığından beri Türkiye Cumhuriyeti, bizler Suriye’den gelen insanları birebir tanıyoruz, görüştüğümüz insanlar var. Bu insanlarla o zaman Vali Bey ile birlikte görüştük, zaten o günden bugüne Türkiye hem yaralıları alıyor hem de her türlü gıda ihtiyaç maddesi Kobani’ye yardım ediyoruz. Hem devletimiz hem de STK’larımız Kobani’ye yardımlar götürdü” diye ifade etti.

 

“Bize almayın diyenler oldu”

Eğilmez, Kobani’den Suriyeli sığınmacıları sınırdan içeri alırken birilerinin rahatsız olduğunu dile getirerek, “Bize almayın diyenler oldu. Burada yeni bir Halepçe çıkarmak isteyenler var. Urfalı, Suruçlu hepimiz bu oyunu bozduk. Devlet çadır kentler kuruyor ve yatılı bölge okulunu hemen tahsis ediyor. İlk 2-3 gün Kobanili kardeşlerimiz buraya girmeye korkuyor. Suriyelilere,  “Siz buraya giderseniz sizi IŞİD’e teslim ederler” diye söylenmiş. Buna rağmen insanlarımız Kobanililer sağduyulu çıktı. Bunu söyleyenler kim bunu bilmiyoruz. Bu bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlerin bir oyunudur” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195