Title of a News Article

Eğilmez’den uyarı!

 Eğilmez’den uyarı!
banner206

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, çiftçilerin elektrik birim fiyatında uygulanan 4/1’lik indirimden faydalanabilmeleri için DEDAŞ’a giderek, protokol yapmalarını istedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, bugün parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, çiftçilerin DEDAŞ ile ilgili yaşadığı sıkıntıları değerlendirdi. Av. Eğilmez, çiftçilere bundan sonra uzun süreli elektrik kesintisinin olmayacağı müjdesini verdi.

Son zamanlarda çiftçilerin bazı ilçelerde demokratik eylemlerini gerçekleştirdiğini belirten Eğilmez, “Bazı araya karışan provokatörler nedeniyle istenmeyen hadiseler yaşandı. Tabi biz çiftçimizi bu konuda anlıyoruz. Özellikle uzun sürelerle elektriğin kesilmesi doğru bir şey değildi. Bunun için biz de teşkilat olarak, milletvekillerimiz olarak Sayın Bakanımızla yaklaşık 10 gündür bu konuyu tartışıyoruz, bu konuyu görüşüyoruz.   Nihayetinde dün Sayın Bakanımız Kanal Urfa’nın canlı yayınına katılarak, bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı, müjdeyi verdi” dedi.

 

“Uzun süreli elektrik kesintisi olmayacak”

Av. Eğilmez, bundan sonra uzun süreli elektrik  kesintisinin olmayacağını dile getirerek, “Bu konuda çiftçilerimizin rahat olmaları gerekiyor. Ancak bütün Urfa’da biranda sulamalar olursa bu konuda elektrik alt yapısında sıkıntı yaşanıyor. Belki bu konuda bazı düzenlemeler yapılabilir. Bu sulamalar bölge bölge zamanlamaya göre ayarlanabilir. Belki bazen elektrik kesintisi olabilir ama eskisi gibi 6 saat, 10 saat kesinti olmaz bu çok kısa olur” diye ifade etti.

 

“DEDAŞ’la protokol yapın”

DEDAŞ ile bir anlaşma yapıldığına dikkat çeken Eğilmez, “Bu bütün çiftçilerimizin ve sulama birliklerimizin kabul ettiği bir anlaşmadır. Özellikle elektrik birim fiyatını 4/1 oranına kadar düşürdük. Yani neredeyse önceki sulamada 4 Lira ödeyen bir çiftçi, şimdilik bu protokolle 1 Lira ödeyecek. Ama bunun için çiftçilerimizin DEDAŞ ile protokol yapmaları gerekiyor. Yine bu elektrik ücretleri de Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle desteklemelerden alınacak. Dolayısıyla şuan ki gelinen durum sevindirici bir durumdur. Çiftçilerimizin DEDAŞ’a giderek protokol yapmaları konusunda uyarıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.  

 

“Atamalar kısa sürede yapılacak”

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, istifa eden Akçakale, Bozova ve Suruç İlçe Teşkilat başkanlarının yerine kısa sürede atama yapılacağını da kaydetti. AK Parti İl Koordinatörü Ahmet İnal’ın bugün Urfa’ya geleceğini kaydeden Eğilmez, açıklamasını şu sözlerle tamamladı;

“Yarın İl Danışma Meclisi toplantımız var. Biliyorsunuz Akçakale, Suruç ve Bozova’daki ilçe teşkilatlarımız istifalarını sundular. İnşallah bu 3 ilçemize de en kısa sürede başkan ataması yapılacak. Bu ilçe başkanlıklarımız için yoğun bir başvuru oldu. Bugün inşallah İl koordinatörümüz ile birlikte bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra da Genel Merkezimiz 3 ilçe başkanını belirleyecektir.”

 

Akyürek; Hayırlı uğurlu olsun

Bu arada AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek de, Urfastar’a yaptığı açıklamada, çiftçilerin özellikle DEDAŞ ile yaşadığı sıkıntıları çözmek adına yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Bunun sonucunda çiftçilerimiz adına önemli gelişmeler yaşandı. Elektrik birim fiyatlarında büyük bir kampanya söz konusu oldu. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 15:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
suruçlu
suruçlu - 10 yıl Önce

suruçta genç ve halkın sevdiği bir isme verilsin ak partiye yazık oluyor

SIRADAKİ HABER

banner195