Title of a News Article

Ekinci, engelli kardeşlerine bayram öncesi büyük mutluluk verdi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, göreve geldiği günden buyana Eyyübiye ilçesinde engelli vatandaşlara yönelik duyduğu ilgi ve hassasiyetini bu geçtiğimiz gecede yineledi. Ramazan Bayramına saatler kala Eyyübiye İlçesinde sahur vakti 3 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye eden Başkan Ekinci, engelli kardeşlerinin bayrama mutlu girecekleri için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Şıh Maksut, Eyüp Kent ve Eyüp Peygamber Makamında engelli kardeşlerine akülü tekerlekli sandalye hediyelerini veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ramazan Bayramı öncesi onlara büyük bir mutluluk yaşatarak hayırdualarını aldı.

Biri 15 yaşındaki bedensel engelli Reşit Karabacak, biri diğeri ise Suriyeli Halil Seyhmuh adında toplamda 3 kişiye verilen akülü tekerlekli sandalyeler, sahur vakti sahiplerinin yüzünü güldürdü. Eyyübiye Belediyesi olarak şuana kadar onlarca akülü ve tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara dağıtan Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Ramazan Bayramı öncesi yine hayra girdi.

İsmi öğrenilemeyen bir başka Suriyeli engelli vatandaşa da Eyüp Peygamber Makamında akülü tekerlekli sandalye sözü veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriyeli vatandaştan duygu ve övgü dolu sözler aldı. Başta Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye, kendilerine yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini Kürtçe ifade eden engelli Suriye vatandaş, burada ellerini semaya açıp onlara dua etti.

Son olarak, Şıh Maksut Mahallesinde ailesi ile ikamet eden 15 yaşındaki Reşit Karabacak’ı ziyaret eden Başkan Ekinci, burada onu da mutlu etti. Ekinci, yardımda bulunduğu Reşit Karabacak’ı, akülü tekerlekli sandalyeye kendi elleriyle oturtarak yardımcı oldu. Konuşma zorluğu da çeken Karabacak,

 

Başkan Ekinci’ye teşekkürlerini iletti.

Akülü tekerlekli sandalye dağıtımı sonrası bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Çok şükür güzel bir ramazan ayı geçirdik, layıkıyla idrak etmeye çalıştık. Vatandaşlarımıza da iletmeye çalıştık elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince. Ama tabi bunları yaparken de, candan ve gönülden yaptık. İnsanlarımıza dokunmamız lazım, insanlara dokunmak adına da sosyal belediyecilik örneklerini sergilememiz gerekiyor. Bu anlamda da malumunuz engelli vatandaşlarımıza yönelik güzel hizmetlerde bulunmaya çalışıyoruz. Şuan da gecenin 12’si, son sahura doğru gidiyoruz. Burada daha önce görüştüğümüz engelli kardeşlerimiz var, onları sevindirmek istedik. Çok şükür onlarda mutlu oldular, dualarını kazandık. Rabbim yapacağımız hizmetlerden dolayı hep dua alan insan durumuna bizi koysun. İnsanlarımız iyi şeylerle bizi ansınlar, bunun içinde var gücümüzle çalışacağız...

 

Başkalarına örnek olmak istiyoruz

Başkan Ekinci, bu konunun basın yoluyla kamuoyuna aktarılması konusunda bazı insanlarımızın teşhir olarak algılamasına yönelikte bir açıklamada bulunarak, ‘bunu yaparken amacımız kesinlikle teşhir etmek değil, bunu yaparken güzel örnekler ortaya koymak adına bunu yapıyoruz.’ Dedi.

Ekinci konuşmasına şöyle devam etti;

“Çünkü insan odaklı işler yaptığımız zaman, gelecek adına da güzel temeller atarsınız. Bunları yaparken de, belki insanlar; ‘bu yaptıklarını neden teşhir ediyorsunuz anlamında da bir şeyler söyleyebilirler. Ama biz bunu yaparken amacımız kesinlikle teşhir etmek değil, bunu yaparken güzel örnekler ortaya koymak adına bunu yapıyoruz. Teşvik etsin diye bu konuya değiniyoruz. Birçok insanımız var engelli, bu engelli kardeşlerimiz kendilerine ulaşılamadığı için sıkıntı içerisindedirler. Engelli insanların bize ulaşmasını beklemek o ayrı bir sıkıntı tabi, zaten onlar engelli kardeşlerimizdir. Engellilerin bizlere ulaşması zor, ama bizler o engelli kardeşlerimize gittiğimiz müddetçe onların taleplerini yerine getirdiğimiz müddetçe, demek ki hakikaten üzerimize düşeni yapıyoruz. Dolayısıyla burada bu saatte, bu kardeşlerimizi sevindirdik. Bayram öncesi birkaç insan da olsa, engelli de olsa onları sevindirmek bize ayrı bir mutluluk veriyor. Dolayısıyla biz bunları Eyyübiye Halkı adına yapıyoruz. Eyyübiye Halkına yakışanı da güzel hizmetler yapmaktır. Suriye’den gelen bir vatandaşla Arapça sohbet ettik, bu kardeşimizde benzinli araç talebi var. Oda Kürtçe dille ifade etti, tabi biz Türkiye Suriye arasında durum ensar muhacir tarzı bir durum. Bize düşen ensar olmanın gereklerini yerine getirmek. Bu anlamda da bu insanlarımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Talebini de ona söz verdiğimiz gibi bayram ertesi sözümüzü yerine getiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195