Title of a News Article

Ekinci, muhtarlara projelerini anlattı

.

Ekinci, muhtarlara projelerini anlattı
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte mahalle başkanlarına yapılan ve yapılacak projelerle ilgili çalışmalarını anlattı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanlık binasında düzenlenen toplantıya yoğun katılımın olduğu gözlerden kaçmadı. Mahalle başkan ve temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunan Başkan Ekinci,”Eyyübiye her şeyin en iyisine layık” dedi.

İlçe binasında gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başkan Ekinci belediyecilik hizmetleri, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Fakıbaba da genel hizmetler hakkında mahalle başkanlarına bilgi verdi.  Sohbet havasında geçen toplantıda söz alan bazı mahalle başkanları da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ilçeye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 

Mahalle başkanlarıyla yapılan toplantıda yıl içinde yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, mahalle başkanlarına da seslenerek birlikte daha güzeline daha iyisine ulaşacaklarının mesajını verdi.

Başkan Ekinci, ‘’Bu yıl içerisinde Eyyübiye Belediyemizin projelerini buradaki mahalle başkanlarına anlatmak için buradayız. Mahalle başkanları da gittikleri yerde, Eyyübiye Belediyemizin projelerini vatandaşlarımıza anlatabilirler. Milletvekilimiz 10 Yıl Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Eyyübiye’nin zorluklarını ve Eyyübiye’nin şimdiye kadar dönüşememesindeki ilgili sebepleri bizden daha çok iyi biliyor. “dedi.

 

BAŞKAN EKİNCİ, ‘’İLÇEMİZDE 57 BİN AİLE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFINA KAYITLIDIR’’

İlçede yaşanan zorluklara göğüs gereceklerini sözlerine ekleyen ve ilçe sınırları içesinde ikamet edip maddi durumu iyi olmayan ailelere de değinen Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye ilçemizde 57 bin aileye sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlıdır. Bu aileler Eyyübiye ilçemizin nerede ise %70’ine yakındır. 33 Bin aile aktif olarak yardım alıyor. Buda bir şekilde gelir seviyesinin düşük olduğunu gösterir. Diğer tarafta kırsaldan gelip yerleştikleri yer yine Eyyübiye ilçesidir. İl başkanımızın, teşkilat başkanımızın Eyyübiye ilçemize bir başka gözle bakmaları gerekiyor. Her ilçeye baktıkları gibi, bakarlarsa burada bir adaletsizlik söz konusu olur. Dolayısıyla Eyyübiye ilçemizde çok ciddi sıkıntılar var. Bizler bu sıkıntıları gözümüzde büyütmüyoruz. İktidarımız sayesinde de bu sorunlarımızı Allah’ın izniyle çözeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN EKİNCİ, ‘’ BELEDİYEMİZİN 1 METRE KARE ALANI BİLE YOKTU

 ‘’Fiziki projelerle ilgili ciddi bir zaman dilimine ihtiyacımız var. Çünkü 1 metre kare alanımız yok. Arsası olmayan bir belediye, hizmet binası da yapılmaz, gençlik merkezi de yapılmaz. Kadın kültür merkezi de yapamaz. Çünkü 1 metre kare alanı yoktu. “  açıklamasıyla sözlerini sürdüren Başkan Ekinci, ‘’Allah’a çok şükür yine teşkilatımızın desteği ile fiziki alanlar elde ettik. Bunlarda belli bir planlama dâhilinde projelerimizde çizildi, proje ihalelerimiz bitti. Önümüzdeki hafta içerisinde bu projelerimizden üç tanesini ile ihaleye çıkıyoruz. Ama bu yılsonuna kadar şuanda planladığımız 20 tane fiziki projelerin temeli atılacaktır. Eyyübiye ilçemizde temizlik sıkıntısında daha önce 40 araç vardı. Şimdi 76 aracımız var. ‘’ açıklamasında bulundu. 

Mahalle başkanlarıyla yapılan toplantıda konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise Ak Parti iktidarı döneminde Şanlıurfa’ya ve Eyyübiye’ye yapılan hizmetlere değindi. Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaiş ta, düzenli olarak gerçekleştirilen bu toplantıların Eyyübiye’ye yapılacak yatırımlar noktasındaki önemine vurgu yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren ve sohbet havasında geçen toplantının son bölümünde ise Eyyübiye Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve kırsalda yapılan çalışmaları kapsayan bir slayt gösterimi sunuldu.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195