Title of a News Article

Elektrik duasına çıkanlar için mahkeme kararını verdi

Elektrik duasına çıkanlar için mahkeme kararını verdi
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde yağmur duası gibi elektrik duasına çıkan mahalleliye Dicle Elektrik (Dedaş) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, açılan davaya ret kararı verdi.

Geçtiğimiz 15 Aralık tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç’un kırsal Karıcalar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, bölgede sık sık kesilen elektriğe karşı, yağmur duasına çıkar misali, elektrik duasına çıkmışlardı. Ülke gündemine oturan Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tepkiler daha çoğalmıştı.

DEDAŞ VATANDAŞLARI MAHKEMEYE VERDİ!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş,  “Elektrik duasına çıkarak Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik Etme“ adı altında o vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunarak mahkemeye verdi. Açılan dava sonrası, bazı vekiller, bürokratlar ve vatandaşlar tarafından tepkiler gecikmemiş ve açılan davanın yanlış olduğunu ifade etmişlerdi. 

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI

Elektrik duasına çıkan vatandaşların davası, mahkeme tarafından sonuçlandı. Mahkeme, Dicle AŞ'nin “Elektrik duasına çıkarak Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik Etme“ başlığı ile yaptığı suç duyurusu CMK’nın 172 maddesi kapsamında “Kovuşturmaya yer olmadığına" karar vererek duruşmayı sonlandırdı.

Eldeki delilleri inceleyen mahkemenin 2020/ 511 nolu gerekçeli kararıyla; "TCK 216. Maddesinde düzenleme alanı bulunan 'Halkı Kin ve Düşmanlığa sevk etme' suçunun oluşabilmesi için, Halkın sosyal sınıf ,ırk , din ,mezhep  veya bölge bakımından faklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edilmesi “gerekmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki; müşteki kurumu TCK 216 maddesi kapsamında sayılan gruplardan biri değildir" kararı verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195