Title of a News Article

En çok onlar korktu...

.

En çok onlar korktu...
banner206
 


Gazetecilerin Çekim Yaptığı Alana Havan Topu Mermisi Düştü

Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmada bir havan topu mermisi Türkiye sınırında çekim yapan basın mensuplarının bulunduğu alana düştü.

Sınıra yakın bir bölgeden atılan havan topunun sesi basın mensupları tarafından yakından duyuldu. Merminin kendilerine geldiğini anlayan basın mensupları çevrede kaçıştı. Gazetecilerin 100 metre yakınına düşen mermi neyse ki patlamadı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

ÇATIŞMALAR BUGÜN DE DEVAM EDİYOR

PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları 20 gün önce bu ilçeye doğu ve batı yönlerinden saldırı başlattı. IŞİD'in saldırısı sırasında geçtiği güzergah üzerindeki köylerden kaçan binlerce Suriyeli, evlerini terk ederek Türkiye'ye sığındı. Birkaç gün önce Kobani'nin çevresini kuşatan ve dış mahallelerine ulaşan IŞİD militanları, YPG güçlerine saldırmayı sürdürdü. Bayram günü ateşkes olacağı söylenen ilçede, dün sabah silah ve patlama sesleri eksilmedi ve IŞİD ile YPG güçleri çatışmaya devam etti.

HAKİM TEPEDE TANK VE DOÇKA

Sabah saatlerinde Kobani'nin güneyindeki hakim bir tepede bir tank, üzerinde doçka bulunan bir kamyonet ile çok sayıda silahlı militan görüldü. Türkiye tarafından da görülen hareketlilik sırasında sık sık patlamalar meydana geldi. Şiddetli patlamalar sınırın Türkiye tarafında tedirginliğe yol açtı.

Öte yandan askerlerin yoğun önlem aldığı sınır hattına yakın bir noktada ise kalabalık bir grubun Kobani'de yaşananları takip ettiği görüldü.

SURİYE 'DEN UÇAKSAVAR MERMİSİ DÜŞTÜ

Öte yandan bugün saat 09.45'de Suriye tarafından atılan bir uçaksavar mermisi sınıra 1.5 kilometre mesafede gazeteciler ile askerlerin bulunduğu bölgenin yakınındaki boş araziye düştü. Bu durum kısa süreli paniğe yol açtı.

Sınırda dün de bir havan mermisinin Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında patlaması sonucu seken şarapnel parçaları Özel Harekat Şube Müdürü'nün kafasına isabet etti. Yaralanan görevli Suruç Devlet hastanesinde tedaviye alındı.

'ATMACALAR' SINIRDA HAZIR KITA

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20. Zırhlı Tugayının "Atmaca Alayı", sınır hattında her türlü tehlikeye karşı önlemini aldı.

20. Zırhlı Tugayına bağlı 3. Hudut Tabur Komutanlığının bulunduğu Suruç'taki karakollarda görevli askerler hazırlıklarını tamamlayarak, terör gruplarının olası saldırılarına karşı "hazır kıta" haline getirildi.

TANKLAR 24 SAAT HAZIR BEKLİYOR

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt grupların çatışmalarının giderek şiddetlendiği Kobani'ye hakim tepelere yerleştirilen çok sayıda tank 24 saat hazır bekliyor. Motorlu topçu silah sistemi olan Fırtınaların da yerleştirildiği sınır hattında "hudut namustur" inancıyla görev yapan askerler, "göz kırpmadan" nöbet tutarak, çatışmaları ve sınır ihlali yapılıp yapılmadığını gözetliyor.

Sürekli hareket halindeki 9 personel taşıma kapasiteli Cobra zırhlı araçlarla da toplumsal olaylara ve sınır ihlali yapanlara müdahale ediliyor."Atmacalar", sınır hattındaki askeri önlemlerinin yanı sıra, Suriye'den gelen sığınmacılara da "kucak açıyor".

Yumurtalık mevkisinde görev yapan askeri personel, Türkiye'ye geçiş yapan Suriyeli Kürtlerin ülkeye güvenli geçişini sağlarken, sınır hattı boyunca devriye atarak vatandaşların da can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Tarih: 05 Ekim 2014 10:40

İslami Cephe'den IŞİD ile Çatışmama KararıVİDEO: Kobani Saldırısının Başında "Çeçen" Komutan Var

Yorumlar (13 yorum)Yorum Yap

caner ooofCevap yaz

Ali veli konya pkk provakasyonudur, musluman atmaz, pkk yi bizde vursak coktan tarih olmustu.Cevap yaz

TURAN OCAKLARI KOBANİ isimli vatan haini sen türkiye cumhuriyetinin vatandaşı olamazsın. ve şunuda bil eğer kandildeki terörist yanlışlıkla TÜRKİYEDE terörist faliyet başlatmaya kalkarsa bu vatanı koruma KURTKAYALARIN GÖREVİ VE FEDAKARLIĞIDIR. bunun içinde devlete ve türk milletine söz verip TURAN YEMİNİ ETTİK. aklınızı başınıza alın vatan hainliği yapmayın burada yaşıyorsunuz bu devlet bizimse kapımızı açtık. bizim değil diyorsnızda gidin sizin olan yerde yaşayınCevap yaz

türk islam ışidle karşılaşmadan önce pkk kandilden otobüs kaldırıyordu, ışile karşılaşınca bu sefer kandile otobüs kaldırmaya başladı aynen kemal gibi anında çark ettiler. hükümet diyorki silahları teslim edin barış gelsin, pkk diyor barış istiyorsanız bize silah ve mühimmat gönderin. bunların anladığı dil barış dili değil, pkknın iplerini elinde tutanlar ancak silahlı mücadeleyle yok edilebilirler. ışid bir kaç bombayıda hdpli vekillerin ve pkk destekçilerinin üstüne göndermesi lazım yoksa orda toplanarak askerimizi tehlikeye atıyorlar.Cevap yaz

kendal kobanı değil alah sizin belasını versin munafıklar korkaklar ne diye bu tur yorumları yapıyorsunuz işiniz bedua işite sizden iyidir en azından cepe kurup saaşıyorlar sizin gibi korkak değil canı iteyen gider katılır yoksa korka korka yorum yazmayın butun kurt haklı kobanıde siz nerdesınız utanınnnnnnnnnCevap yaz

kobani türkiyenin beslediği işid köpekleri kürtleri yenemeyeceği için kesin türkiyenin başına bela olacaklar göreceksinizCevap yaz

VATANSEVER KOBANİ ALLAH SENİN JÖH VE PÖH SAYISI KADAR BELANI VERSİN KENDİNDEN BAŞKA KİMSEYE ZARAR VEREMEZSİN İNŞALLAH. . .Cevap yaz

Cabbar Topun parcalarini iyi kontrol edin bizim ISID a gönderdiklerimiz den olmasin.Cevap yaz

MEDYA BIZIM NE KADAR BÖYLE MERAKLI MEDYAMIZ VAR YAHU , BARIM SINIRI GECIN SIZDE SAVASIN BIZLERE HAKIKI HABERLER YAZIN BIZDE ONA GÖRE YORUM YAPALIM.Cevap yaz

kobani KEŞKE ÖZEL HAREKETÇILARIN OLDUĞU YERE DÜŞSEYDİ. . AÇIKLAMADA KAZAYLA OLDU DERLERDİCevap yazBEYINSIZ TÜRKIYE OLMASA SIZ BIR HIC OLURDUNUZ NEYAZIKKI TÜRKIYE SIZINGIBILERI INSAN DAN SAYIYOR LANET OLASILAR.Osman Aga Torunu Sen Türkiyedenmi Yazdin Bu Yorumu ? Burada Havlayacagina Gitsene Kobaniye . .Rasim Keşke anana bacına kardeşine ve tüm sevdiklerinin başına düşşeydide o top mermisi. Sende tek tek cesetlerini toplasaydın. İşte senin anlayışın bu . Sen bu anlayaışta bu yorumu yazarsan bende bu yorumu yazarım. Ayrıca bu toprakları artık terkedip gidin . Sizler bu ülkenin mikropları ve pisliklerinisiniz. Bu vatanı canı uğruna koruyan birine nasıl bu sözleri sarf edersiniz. İşte bu yüzden senin zihniyetindeki herkes işidin elinde idam edilmeli ki gerçekleri daha net anlayasınız. İbretlik bi ceza gelmeden başa insan oğlunun nefsi uyanmaz anlamaz, kördür sağırdır kalbi mühürlüdür. İşidi de sevmem senin zihniyetini de keşke 2 nizde birbiririnizi yok etseniz.


Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2014, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195