Title of a News Article

En güzel çiğköfte yarışması yapıldı

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin URFES İsot Festivali kapsamında düzenlediği yarışmada lezzeti, kıvamı, görünümü, yöreselliği ve sunumu ile jüri karşısına çıkan çiğköfteler yarıştı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Amacımız Şanlıurfa'nın kültürünü yaşatmaktır, gelenekten alıp geleceğe taşımaktır" dedi.

Çiğköfte yarışmasında 13 usta hünerlerini sergiledi. Hasan Hayırlı’nın komisyon başkanlığını yaptığı jüride Ünlü Gurme Ayhan Sicimoğlu, Halil Balıkçıoğlu, Reşit Pehlivan, Ayşe Açanal, İsmail Dörtkardeş, yer aldı. Dört kişilik gruplar halinde 10 dakika arayla 3 kez start verilen yarışma sonunda yoğurulan çiğköftelere jüri üyeleri 100 üzerinden puan verdi. Yarışma sonunda yapılan derecelendirmenin ardından yoğrulan çiğköfteler davetlilere ikram edildi.

URFES İsot Festivali kapsamında yapılan çiğköfte yarışmasında: 1. Mehmet Keskin, 2. Şükrü Elmas, 3'ncülüğü ise Ali Teker ile Ömer Faruk Polat paylaşırken mansiyon ödülünü ise Halil Dindar, kazandı.

İsot yarışmasında dereceye girenler ise 1. Birsen Narin, 2. Özlem Üzgün kazanırken 3'ncülüğü ise Şefika Narin, Mücelem Esen, Ercan Erdönmez, Hatice Sülü, paylaşırsken Mansiyon ödülünü ise Hatice Öztürk kazandı. İsot ve Çiğköfte yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Şanlıurfa müzesi önünde düzenlenecek olan konserde verilecek.

 

AMACIMIZ ŞANLIURFA KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAKTIR

Amaçlarının Şanlıurfa kültürünü gelenekten alıp geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yıllardır Şanlıurfa mutfağında yer alan ve her zaman baştacı yapılan çiğköftenin birincisini belirlemek için yarışma düzenledik. Şanlıurfa'nın evlerinde yoğrulan köftenin hepsi birinciliği hak eder. Şanlıurfalı gençler hep bu tat ve lezzetle büyüdüler. Coğrafyamızın kendine has kültürel bir özelliğidir. Şanlıurfa bir Gastronomi şehridir. Şanlıurfa'da baharat ayrı bir güzeldir ama isotun yeri başkadır. İsot çiğköftenin olmazsa olmazıdır. Şanlıurfamızın tanıtımı ve ismi marka değeri her zaman olduğu gibi isot festivali ile yine ülkemizin gündemine geldi. Şanlıurfa 12 bin yıllık bir şehirdir. Şanlıurfa'nın kültürü çok derinlerden geliyor. Hepimiz bu kültürün bir temsilcisiyiz. Amacımız Şanlıurfa'nın kültürünü yaşatmaktır, gelenekten alıp geleceğe taşımaktır.

Başkan Çiftçi, İsot ve Çiğköfte yarışmasında Jüri üyeliği yapan Ünlü Gurme Ayhan Sicimoğlu'na plaket verdi. Sicimoğlu, yapılan yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.



Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195