Title of a News Article

En iyi çiğköfte için yarıştılar

En iyi çiğköfte için yarıştılar
banner206

Yaklaşık  1 yıldır kurulan ve yaptığı  etkinliklerle adından sıkça söz ettiren  YGM,  sıra dışı bir etkinliğe daha imza attı.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi’nin ilkini geçen yıl düzenlediği “’Gençler Çiğköfte Yarışması”nın  ikincisini gerçekleştirdi.

15-30 yaş arası gençleri  kapsayan Yarışma bir festival havasında geçti. Şanlıurfa’nın  ünlü kişilerinden oluşan Jüri ‘ ye yoğurdukları çiğköfteleri beğendirmek için gençler bir hayli terledi.

 Yarışma öncesi YGM Halkoyunları ekibi yöresel oyunları sergilerken, Kurs öğrencileri de marifetlerini kalabalığa gösterdi.

Sanatçı Ali TOPRAK’ da İSOT adlı bestesiyle yarışmaya renk kattı.

Yarışma sonunda  Bayanlarda Behiye Sena EŞSİZ birinci, Nesibe AKDEMİR ikinci, Edanur ÇAKMAK üçüncü olurken; erkeklerde Ramazan YILDIZ birinci, Casım GÜNER ikinci, Hasan GÜNEŞLER üçüncü oldu. Dereceye girenlere Tablet Bilgisayar., Eşofman , spor ayakkabı , kol saati  Mp 4 , Kupa ve madalya gibi ödüller verildi.

Yenişehir Gençlik merkezi Müdürü Abdullah CANBEYLİ:” Amacımız Şanlıurfa’nın kültürü olan ve başka iller tarafından sahiplenilmek istenen Çiğköftemize ilgi çekip geçlerimizi bu yönde bilgilendirmek ve Çiğköfteyi gençlere sevdirmek. Bu tür sıra dışı etkinliklerle gençlerimizi sahiplenmek durumundayız.”dedi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise : “Görüldüğü üzere Gençlerimize farklı proje ve  çalışmalarla  gidiyoruz.Çiğköfte yarışması da bunlardan biri.Yenişehir Gençlik Merkezi’ nin düzenlediği  ve festival havasında geçen bu etkinliğe ailelerin de yoğun ilgi  göstermesi ayrı bir güzellikti.” Diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195