Title of a News Article

En ucuzu Urfa'da!

En ucuzu Urfa'da!
banner206

Şanlıurfa’da gelenek haline gelen, bir kabristana birden fazla kişinin defnedilmesi geleneği sona eriyor. Bazen yer yokluğundan bazen de vasiyet üzerine aynı kabristana birden fazla defnin büyük oranda ortadan kalktığını ifade eden Şanlıurfa Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Halil Felhan, “Şu anda beş mezarlık tamamen dolu. Definleri yeni mezarlıklara yapıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da, ölülerin üst üste gömülmesi durumu ortadan kalkıyor. Kimi zaman yer sıkıntısından ziyade vasiyet üzerine gerçekleştirilen üst üste defin işlemi artık yapılmayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Halil Felhan, açılan yeni mezarlık ile bu sorunu ortadan kaldırdıklarını açıkladı.

 

"13 Kişinin üst üste defnedildiği var"

Müdür Felhan, “Bu tür istekleri olan vatandaşların büyük bir bölümünü ikna ediyoruz. Bir kabristanda 13 kişinin defnedildiğine dahi rastladık. İnsanlar duygusal nedenlerden dolayı böyle bir şeyi tercih ediyor. Bu durum Şanlıurfa’ya has bir durum galiba. Mecburiyet olmadığı takdirde artık böyle bir işleme başvurmuyoruz. Vatandaşlara yeni mezarın daha faziletli olduğunu anlatıyoruz” dedi.

 

En ucuz mezar Şanlıurfa’da

Türkiye’de en ucuz mezar yerinin Şanlıurfa’da olduğunu ifade eden Felhan, “Aile boyu mezar yeri 180 TL, tek kişilik ise 165 TL. Mezarlıkta tüm yerler aynı fiyat. Bunların yanında kimsesizler ve fakirlerden ücret almıyoruz. Yabancı olan vatandaşlar ise şehrimizde vefat ettikleri zaman ücret almadan memleketlerine gönderiyoruz. Yer ücreti almamanın yanında defin, kefen ve araç hizmetini biz karşılıyoruz. Tarihi camiler sit alanı olduğu için defin tamamen yasak durumda” diye konuştu.

 

"Suriyeli sığınmacılardan sonra iş yükümüz üç katı arttı"

Felhan, “Suriye’deki iç savaştan sonra şehrimize sığınanlardan sonra iş yükümüz üç katı oranında arttı. Sığınmacı kamplarına da hizmet veriyoruz. Günde bir aracımız kamplarda veya şehirde vefat eden sığınmacıların cenaze teslimi için çalışıyor. Bunlara elimizden gelen bütün kolaylığı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195