Title of a News Article

Engellilerin gönüllerinde taht kurdular

Engelliler Haftası nedeniyle Şanlıurfa AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Nurettin Nebati ile Eyyübiye Belediye tarafından düzenlenen 'Annelerle El Ele Engelsiz Günlere' programı büyük bir coşkuyla geçekleşti. Eyyübiye Belediyesi'nin 17 akülü 9 da tekerlekli sandalye desteğinde bulunduğu programda, duygusal anlarda yaşandı.

Şanlıurfa AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından organize edilen ve Eyyübiye Belediyesinin’de toplamda 26 akülü ve normal tekerlekli sandalye yardımında bulunduğu 'Annelerle El Ele Engelsiz Günlere' programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Yıldız Konal Süslü, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda Engelli Derneği Başkanları, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Programa ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci özel bir mekanda düzenlenen programın başlamasına saatler kala salona gelip engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla bir arada oldu. Salonda bulunan masaları dolaşarak engellilerle ve yakınlarıyla sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ekinci, engelli ve yakınlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bayram havasında kutlanan ve çalan müzikler eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlenen engelliler ve yakınlarına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de eşlik ederek bir süre halayda saf tuttu. 

Eyyübiye Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen akülü-tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan engelli vatandaşlar Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür ettiler.

Bugüne engelli vatandaşlara 250'e yakın akülü-tekerlekli sandalye bulunan Eyyübiye Belediyesi, düzenlenen programla 26 akülü-tekerlekli sandalye daha vererek engelli dostu belediye olduğunu bir kez daha gösterdi.

Akülü- tekerlekli sandalyelerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Yıldız Konal Süslü'den alan Nihat Avşar, Halil Beyazkuş, Faruk Kılınç, Abdullah Çoban, Yusuf Yapıcı, Fethiye Akagün, Ahmet Batan, Mehmet Dörtbudak, Mustafa Goriz, Yılmaz Savaş, Osman Yapıcı, Ali Kurt, Mahmut Köroğlu, Ahmet Ulubey, Eyüp Kendirci, Makbule Zengi, Ahmet Varış, Ramazan Emmek, Yusuf Buzun, İbrahim Deniz, Abdullah Bozdemir, Mahmut Aktaş ve  Şehmus Bozkaya'nın mutlulukları adeta gözlerinden okundu.

Programda açılış konuşmasını yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “30 Mart sonrasında hepinizin bildiği gibi AK Partinin sosyal belediyecilik anlayışının belki de olmazsa olmazlarından olan dezavantajlı gruplarımıza yönelik pozitif ayrımcılıkla ilgili ciddi çalışmalarda bulunduk. Engellilerimiz için Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 3G yüz tanıma sitemini kurduk. Engelli kardeşlerimiz o merkeze geldiklerinde kameranın karşısına geçip anında Sosyal Yardımlaşmaya bağlanıp taleplerini görüntülü bir şekilde yüz tanıma sistemine giriş yapıyorlar. Bu işlemi yapan engelli kardeşlerimizin talepleri de resmi işlem mahiyeti taşıyor. Kardeşlerimiz sıkıntılarını, sorunlarını, taleplerini bu işlem üzerinden gerçekleştiriyorlar. Engellilere yönelik engelsiz yaşam adına şimdiye kadar 183 tekerlekli sandalye ve 57 akülü sandalye dağıtımında bulunduk. Yani 230'a yakın sandalye dağıtımında bulunduk. Bugün de 16 akülü 7 tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Bunu yaparken de Genel Başkan Yardımcımızın sizleri davetiyle bir araya geldiğimiz bu güzel ortamda yapıyoruz.” Dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de bir konuşma yaparak; “Sizlerin duası bizler için çok önemli, bizim kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 yılda yaptığı hizmetlerle bizleri nereden nereye getirdi. Hayatımızın her aşamasında engellilerle ilgili sınırlar kaldırılıyor. Bizler de çalışıyor ve gayret ediyoruz ama sizin ürkek ve şefkatli yüreğiniz zalim kartalı yere vuracak güçtedir. Bunun için sizlerin duasına ihtiyacımız var.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati ise, Başkan Ekinci’ye teşekkürlerini ileterek; “Ev sahibimiz özellikle engelliler konusu başta olmak üzere kendi seçmenlerinde hiçbir ayırım gözetmeksizin çalışan Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye teşekkür ediyoruz. Asıl alkışlanması gereken engellilerin engelini aşması noktasında çaba sarf eden annelerdir. Ne mutlu bize ki böylesine bir organizasyonda hep beraber olabiliyoruz. Ben burada bulunan engellilere şu soruya sormak istiyorum. Özellikle yaşı 20'nin üzerinde bulunan engellilere sormak istiyorum. 13 yıl önce evden dışarı çıkabiliyor muydunuz? Şimdi ise sadece ve sadece bugüne kadar 235 tane elektrikli ve elektriksiz sandalye dağıtmış, bugün de 26 tane araç dağıtıyoruz. 13 yıl önce Urfa'nın tamamında birisi çıkıp dese ki ben 50 tane araba dağıtacağım buna kimse inanmazdı. Bugün sadece Belediyemiz bunu yapıyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyemiz yapıyor, Aile Sosyal Bakanlığımız, Kaymakamlıklar, Valilikler bunu yapıyor. Bunlar da yetmiyor STK'larımız, Derneklerimiz ve bireysel olarak bu tür faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.


 



  



Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195