Title of a News Article

Enkazın altından 39 kişi çıkarıldı...

Enkazın altından 39 kişi çıkarıldı...
banner206

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, tüm kurum ve kuruluşların arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından 39 kişi kurtarıldı.

Depremle sarsılan Elazığ'da mucizeler de yaşanıyor. Arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 39 kişinin enkaz altından çıkarıldığını söyledi.

Elazığ'daki depremde yıkılan apartmanlardan biri Maden ilçesi Gezin mahallesindeki Mavi Göl apartmanıydı. Apartmandaki yıkım hem mucizelere hem de bir drama sahne oldu. 6 Katlı apartmanda 10 daire vardı. Ancak yazlık bölge olduğu için binada sadece 3 aile vardı. Apartman depremle birlikte yıkıldı.

Sarsıntıyla birlikte apartmandan çıkanlar oldu. Ancak enkaz altında kalanlar vardı. İlk saatlerde sağ çıkarılanlar oldu. Maviye Gökdemir enkazdan ilk sağ kurtarılan kişiydi Enkaz altında kalan Gökdemir'in kızı ise gece hayatını kaybetti. Ancak gece boyu uzun bir bekleyiş yaşandı. Ekipler enkaz altındakileri kurtarmak için seferber oldu. 

11 saat saat sonra mucize kurtuluş

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Gezin köyünde ve merkezde arama kurtarma ekipleri 11 saat sonra 2 kişiyi daha enkaz altından kurtardı.

İki yaralı, 112 Acil Sağlık ekiplerince Elazığ'daki hastanelere kaldırıldı.

Gezin'de hamile kadın enkazdan kurtarıldı

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde enkaz altında kalan hamile kadın 12 saat sonra kurtarıldı.

Titiz çalışmalar sonuç veriyor

Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'nde de yıkılan 4 katlı binanın enkazından da beş buçuk saat sonra 13 yaşındaki Mustafa Emir, yaralı olarak kurtarılmıştı.

AFAD, Elazığ merkezde Mustafa Paşa mahallesinde de 3 kişinin enkaz altından sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

13 Saat sonra bir sevindirici haber daha

AFAD ekipleri Elazığ merkezde bulunan Mustafa Paşa mahallesinde bir kişiyi daha enkaz altından 13 saat sonra sağ olarak kurtardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195