Title of a News Article

Erbakan'ın yol arkadaşıydı! Kimler mesaj attı...

Erbakan'ın yol arkadaşıydı! Kimler mesaj attı...
banner206

Milli Görüş camiasının Şanlıurfa'da önde gelen isimlerinden biri olan ve Necmettin Erbakan'ın da yol arkadaşlarından birisi olan Mehmet Kayacan, uzun süredir yaşadığı rahatsız sonucu hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da Milli Görüşün önemli isimlerinden Mehmet Kayacan, geçtiğimiz mart ayında yakalandığı koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi görmeye başladı. İstanbul'da bir hastanede yoğun bakımda bulunan Kayacan, bugün sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti. Kayacan'ın cenazesinin bugün akşam uçakla Şanlıurfa'ya getirileceği, yarın öğle namazına müteakip Yusuf Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Milli Görüş camiasının Şanlıurfa'da önde gelen isimlerinden ve Necmettin Erbakan'ın da yol arkadaşlarından birisi olan Mehmet Kayacan'ın vefatı dolayısıyla çok sayıda taziye mesajı yayınlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eski Bakan Faruk Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve Ak Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkerim Gök, Kayacan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı.

İşte yayınlanan taziye mesajları...

Zeynel Abidin Beyazgül:

Milli görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan Hocamızın yol arkadaşı, Mehmet Kayacan'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.

Faruk Çelik:

Şanlıurfa'nın Kanaat önderlerinden Milli Görüşün temsilcisi Mehmet Kayacan ağabeyin vefat haberini derin üzüntüyle öğrendim. Yüce Allah'tan rahmet , Sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. 

Mehmet Kuş:

Şanlıurfa'mızda Milli Görüşün öncü isimlerinden Baba dostu, değerli ağabey, Mehmet Kayacan'ın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhuma yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Milli Görüş camiasına baş sağlığı diliyorum.

Mekânı Cennet Olsun. 

Metin Baydilli:

Vefat haberini üzüntüyle öğrendiğimiz ilimizin değerli siyasetçisi, Şanlıurfa'mızda Milli Görüşün öncü isimlerinden Mehmet Kayacan ağabeye Yüce Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. 

Abdurrahman Kırıkçı:

İnna lillah ve İnna İleyhi raciun. 

Şanlıurfa’nın önemli şahsiyetlerinden, siyasi büyüklerimizden, hayata dair kendisinin tecrübelerinden çok istifade ettiğimiz, sohbeti ve gönlü güzel ağabeyimiz, güzel insan, Mehmet Kayacan Hakka yürümüştür. Mekanı cennet, makamı âli olsun. 

Abdülkerim Gök:

Şanlıurfa'nın Kanaat önderlerinden Milli Görüşün temsilcisi Mehmet Kayacan vefat etmiştir. Kendisine yüce Allah'tan rahmet , sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

HALİL ÇELİK (eski Milletvekili Belediye Başkanı.)

Siyaset Yoldaşım , Gönüldaşım Mehmet Fahir Kayacan’da Göçtü Bu Alemden

                  İbrahim Halil ÇELİK 

     Urfa Bir Siyaset Ustasını kaybetti. 

     O, Urfa siyaset sahnesinde iyi bir siyasi satranç ustası idi. Oyun koruculukta o , çok mahir idi. Urfa’nın yerel siyasetinde onun oluşturduğu kombinezonları az kişi becerebilirdi. Onun, Arab, Kürt ve şehirli mahfillerinde yaptığı birleştirici etkinliğini hiç kimse yapamazdı. Mehmet Kayacan o koca gövdesiyle bir siyasi virtüöz olarak sahnede rolünü icra ederdi. Onun kırmızı sakallı ile nasıl bir siyaset dervişi gibi döndüğünü iyi bilirim. 

       Sempatik , güleç yüzlü, tatlı dilli ve gönül almasını bilen iyi bir dil ustası idi. Siyaseti Milli Selamet Partisinde rahmetli babası Kemal’in abinin ocağınızdan almıştı. Nabi Sındıraç ve Reşit Badıllı’nın tezgahından geçmiş iyi bir gönül dostu idi. Urfa’nın tüm aşiretlerini iyi bilir ve onlarla dostluklarını devam ettirirdi. Her aşiretten iyi dostları vardı. Onun Yenişehirdeki ofisi bu dostlarla dolar taşardı. Sıra Gecelerinin aranan insanı idi. Onun bu elim vefatı beni çok üzdü. Bu acı içinde onunla olan hukukumuz o kadar çok ki, neyi şimdi kaleme alıp, neyi almamak o kadar zor. Şimdilik bunları yazıp iletide de daha detaylı yazmak tarihi borçtur. O Urfa siyasetinin tarihi bir arşivi idi. Ama onu gönlümüz ve gözümüz hep arayacaktır. O bir siyaset fenomeni idi. Seveni kadar sevmeyenide vardı onun. O bunun farkında idi. 

      Onunla inişli çıkışlı , siyaset arenasında birlikteliğimiz oldu. Milli Selametten , Refah Partisine kadar birlikte çok güzel günlerimiz oldu. Bu siyasi yolculukta: Harran Üniversitesi Kurma Derneğini kurmaktan diğer tüm ideolojik ve fikri davalarda birlikte gönül yolculuğu yaptık . O dost tuttu mu onu hiç bir zaman yalnız bırakmazdı. Onun dostluğu günlük değil, ölümüne, hatta ölümünden sonrasına kadar da devam ederdi. Onun gönlü deryalar kadar engindi. Her 

      Urfa’ya gelen vali, askeri ve sivil tüm idareciler ile iyi dostluklar kurardı. Onlarla gönül bağını asla koparmazdı. Bunlarla ilgili öyle anılarımız var ki onları yazmak roman olur. 

     Bir siyaset duayeni idi Mehmet Fahir Kayacan kardeşim. Urfanın renkli bu siyasi kişisini ölümsüzlük alemine yolculacağız yarın. 

      Daha dün göçmüştü Mehmet Emin Karabulut ağabey bu dünyadan ve de bugün Mehmet Fahir Kayacan’da öte alem sefere çıktı. Bizden bu fani dünya dostlarımızı birer birer koparıyor. Ölüm: Bizi dostsuz bırakıyor tek başına bu koca dünyada. Ölüm hiçlik değil ahiretin giriş kapısıdır. Geldiğimiz asli vatanımız cennetin kapısıdır. O cennet bahçelerinde buluşuruz bir gün topluca. 

      Mehmet Fahir Kayacan eşini sağlığı için İstanbul’a gitmiş idi. Ancak orada bu onulmaz derde düçar oldu. Tam sekiz ayı aşkın bir zamandır bizi üzgün bırakmıştı bu çektikleriyle. .Kefaret olsun ahirette kendisine. Şimdi de son yolculuğuna çıktı dostlarının yanına. 

     Selam olsun önden giden bu gönül erlerine. Bu sene bize ayrılıklar yılı oldu. Firak bizi kavurdu elmasa döndürdü. Yüreğimiz yandı,kebab oldu. Gülen gözlerimiz o ruşen yüzlerden ırak oldu. Kimler gitti kimler? .Önden gidenleri rahmetle yad eder, mekanlarının cennet olmasını dilerim. 

     Allah rahmet eylesin. 

Mekanı cennet olsun Kayacan kardeşimin. 

     Başta kederli evlatlarına, ailesine ve tüm siyasi camia ile seven dostlarına Yüce Allah’tan sabırlar dilerim.

      İnna Lilahi ve İnna ileyhi raciün. 

 ◦

Mekanı Cennet olsun İnşallah.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2021, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195