Title of a News Article

Erdoğan AK Parti'de...

Erdoğan AK Parti'de...
banner206
 16 Nisan’daki anayasa halk oylaması ile başlayan dönüşümün ilk somut adımı bugün atılıyor. Erdoğan, 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından üyeliğinden ayrıldığı, kurucusu olduğu AK Parti'ye yeniden üye oluyor. Türkiye bugünden itibaren Partili Cumhurbaşkanı tarafından yönetilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti Genel Merkezine giriş yaptı. Erdoğan'ı kapıda Başbakan Binali Yıldırım karşıladı.

ÜYELİK BEYANNAMESİNİ İMZALADI
Salona Uğur Işılak'ın seslendirdiği 'Dombra'şarkısı ile giren Erdoğan, AK Partiye üyelik beyannamesini imzaladı. Okunan İstiklal Marşı'nın ardından Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

Erdoğan tarihi törende konuşuyor

Üyelik imzasını attıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi toplantıda konuşma yapıyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Partimizin saygıdeğer mensupları, Kurucular Kurulumuzun ve merkez karar kurulumuzun demokrasi hakem kurulumuzun kıymetli üyeleri, çok değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle ayrılmak zorunda kaldığım partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamt olsun sona eriyor. Bugün buradan bir kez daha Selamün Aleyküm diyerek heyetinizin içine dâhil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlarının partili olması imkanı ile şuanda değerlendiriyorum. Bu ayrılık sadece bir resmi ayrılık, aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu. Gönüllere sınır çizmek mümkün değil.

"Ayrılığımızın sona eriyor olması beni heyecanlandırıyor"

Kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. Denizde damla misali olan 977 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması beni bu bakımdan heyecanlandırıyor. Milletimiz adına yüklendiğimiz bu kutlu yürüyüşü daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Buna inancım tam. Biz yola milletimizle beraber çıkmıştık. Bugüne kadar her ne yaptıysak milletimiz için yaptık. Milletimizin duası sayesinde buralara geldik. Biz milletimiz için çalıştıkça onlar bize sahip çıktı. Yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti.

Mesele milletimizdir, mesela bağımsızlığımızdır, hedeflerimizdir. Biz de milletimiz de bu gerçeği çok iyi biliyor. Bu anlayışla gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Bu bir veda değil bu yeni bir başlangıçtır demiş ve yeni dönemi bir Fatiha ile başlatmıştım. Partimizi kurduğumuz 2001 yılı Ağustos ayından 2014 Ağustos ayına kadar yaşadıklarımız tarihi bir dönüşümdür. AK Parti olarak bizim en büyük gücümüz milletimizin değerlerine sahip çıkmamızın yanında insanların hayat kalitelerini arttırmamızdır. Mütevazı kulübesinde yaşayanından en büyük şehrin en büyük kulesinde yaşayanına kadar herkes yararlanıyor. Hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmadık.

Beklenen gün geldi. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir

Törende konuşan Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Beklenen gün geldi. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Bize bu yolu açan milletimize teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin konuşarak, uzlaşma ile çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Bundan sonra da istişare mekanizmalarını aktif kullanarak daha iyi bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bundan zerre kadar endişem yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Değerli hanımefendi, değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konuşmamın başında geçtiğimiz cuma günü kesin sonuçların açıklandığı 16 Nisan halk oylamasının tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 16 Nisan 2017, Cumhuriyetin ilanı kadar iftiharla hatırlanacak son derece önemli bir gün. Bugünü anlamlı kılan aziz milletimizin iradesiyle, demokrasiyi kurumsal hale getirdik. Bunun için büyük bir kararlılıkla sandığa giden milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

1 Mayıs'ı büyük bir coşku ile bayram havasında geçirdik. Bütün sendika kurum ve yöneticilerine sağduyulu davrandıkları için teşekkür ederim. Güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin konuşarak çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine kulak verdik bundan sonra da daha iyi bir Türkiye'yi kurmak için birlikte mücadele edeceğiz.

Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi kurumuna, AK Parti'ye, milletin tasvibiyle bugün dönüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı aramızda görmekten mutlu olduk evinize hoş geldiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine hoş geldiniz demeye de gerek yok.

AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağan kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle Cumhurbaşkanımızı Genel Başkan adayı olarak teklif ediyoruz. Şüphesiz kararı kongre delegelerimiz verecektir.

Bugün yeniden saflarımızı sıklaştırıyor, gücümüzü birleştiriyoruz. AK Parti'nin tek amacı ülkesine hizmet etmektir. AK Parti kimliği ile Türkiye'ye hizmet eden her arkadaşımız istikametini korumuştur. Bayram değişimi oldu ancak bayrak asla yere düşmez.

yenisafak.com.tr

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195