Title of a News Article

Erdoğan'dan flaş açıklama

Erdoğan'dan flaş açıklama
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz Çalıştayı'nda bir konuşma yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, "Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğimizi muhataplarımıza ilettik. Hakkımızı elimizden almaya çalışan korsan zihniyete karşı dik duruyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin Akdeniz'deki komşularını önemli bir çağrıda da bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz Çalıştayı'nda yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

"Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğimizi muhataplarımıza ilettik. Hakkımızı elimizden almaya çalışan korsan zihniyete karşı dik duruyoruz.

Türkiye gibi, Akdeniz'in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesinin burada yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değildir. Ülkemizin, Antalya sahillerine hapsetmeyi amaçlayan plan ve haritaları kabul etmeyeceğini açıkça dile getirdik. Ülkemiz, Doğu Akdeniz meselesinde asla gerilimden değil; barıştan, iş birliğinden, hakkaniyetten ve adaletin tesis edilmesinden yanadır.

Başta Yunanistan olmak üzere Akdeniz'de komşumuz olan bu meseleyi sıfır toplamlı bir olay olarak görmekten vazgeçmeye çağırıyorum. Herkesin hakkını koruyan bir formül bulabileceğimize inanıyorum."

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195