Title of a News Article

Erdoğan'dan flaş bir anda bitebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'nin başkenti Washington'a hareketinden önce basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey AB, müzakere masasında olmak bizi bağlamaz, takındığınız tavrı iyi bilin. Daha önce söyledim bu kapılar açılır ondan sonra siz başınızın çaresine bakın. Müzakereler bir anda da bitebilir" dedi.

Erdoğan'dan flaş bir anda bitebilir
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretine ilişkin, "Terörle mücadele öncelikli konumuzu oluşturmaktadır. Her iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerinin çekildiğini söylemenin mümkün olmadığını belirterek, ''Terör örgütleri hala burada. Münbiç'ten çekildiğini söylememiz mümkün değil, kısmen Tel Abyad'da da bunlara rastlıyoruz. Ne Rusya ne ABD terör örgütlerini temizleyebilmiş değil. Bunları sayın Trump ile konuşacağız, döndükten sonra Putin ile de telefon görüşmesinde bunları değerlendireceğiz'' dedi. 

"Ne Rusya ne Amerika terör örgütlerini temizleyebilmiş değil" diyen Erdoğan, "Bunları Trump'la, dönünce de Putin'le telefon görüşmesiyle değerlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

FETÖ meselesinin ele alınacak konular arasında en üst sıralarda olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Pensilvanya'daki terörist başının ülkemize iadesi için bugüne kadar birçok adım attık, atmayı da sürdüreceğiz. Tüm darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmamakta kararlıyız."

"TÜRKİYE'YE KARŞI TAVRINIZI GÖZDEN GEÇİRİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin tavrıyla ilgili, "Bu kadar DEAŞ'lıyı cezaevinde bulunduran, Suriye tarafında kontrol altında tutan Türkiye'ye karşı tavrınızı gözden geçirin." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"AB; Türkiye sizin bugüne kadar tanıdığınız ülkelerden değil. Şu anda müzakere masasında olan bir ülke. Bu masada olmak da bizi bağlamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de güvenli bölge konusunda, Amerika, Rusya ile bugüne kadar yürüttükleri samimi çalışmayı bundan sonra da kararlı şekilde yürütmek istediklerini ifade etti.

Erdoğan, "NATO ülkeleri bu sürece artık eğilmeli. 3-4 Aralık'ta İngiltere'deki Liderler Zirvesi'nde bunları tepeden tırnağa gündeme getireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Yunanistan'a gönderdiği ancak Yunanlıların kabul etmeyince iki ülke arasındaki tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröriste ilişkin, ''Onlar bizi çok da ilgilendirmiyor, biz bunları göndermeye devam edeceğiz. Bunların başka planları da olabilir, onları da yeri geldiği zaman uygulamaya koyarız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Görüşmelerimizde terörle mücadele, ekonomik ilişkiler gibi konular ele alınacak. Ziyareti sancılı bir dönemde icra ediyoruz. FETÖ meselesi, ele alacağımız konular arasında en üst sıralardadır. Pensilvanya'daki terörist başının ülkemize iadesi için bugüne kadar birçok adım atttık, atmayı da sürdüreceğiz. Tüm darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmamakta kararlıyız.

(DEAŞ'lıların iadesi)

Suriye meselesini enine boyuna konuşacağız. Bu zamana kadar biz düşündük şimdi onlar ne yapacaklarını düşünsün. DEAŞ'lıların iadesine başladık, oralarda bir telaş başladı.

Barış Pınarı Harekatı'nı detaylı konuşacağız.

Ferhat Abdi Şahin'in bir terörist olduğunu, böyle bir teröristle görüşmelerinin yanlış olduğunu belgeleriyle ifade edeceğiz.

Mutabakat tam olarak yerine getirilmedi. Güvenli bölge için hazırladığımız tüm raporları görüşeceğiz..

İlişkilerimizdeki sisli havaya rağmen Trump'la sorunların çözüme kavuşturulması ve ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında hemfikiriz. Trump ile görüştükten sonra dönünce de Putin ile telefonda konuşacağım.

Teröristlerin bölgeden çekildiğini söylemek mümkün değil. Teröristler Münbiç ve Tel Abyad'da da var. Teröristleri ne Rusya ne de ABD temizleyebildi. Terörle mücadele öncelikli konumuzu oluşturmaktadır. Her iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz.

(Avrupa Birliği'ne tepki)

Bu kadar DEAŞ'lıyı cezaevinde bulunduran, Suriye tarafında kontrol altında tutan Türkiye'ye karşı tavrınızı gözden geçirin. Ey AB, müzakere masasında olmak bizi bağlamaz, takındığınız tavrı iyi bilin. Daha önce söyledim bu kapılar açılır ondan sonra siz başınızın çaresine bakın.

Müzakereler bir anda da bitebilir.

(Barış Pınarı Harekatı)

Türkiye'ye yönelik taciz atışları devam ediyor. Barış Pınarı Harekatı'nda 11 şehit, 163 yaralımız var.

NATO'nun artık buraya eğilmesi lazım. NATO'nun müttefiklerini yalnız bırakması izah edilemez. NATO ne iş yapıyor? 5. madde ne işe yarar? Bunların hepsini Londra'da gündeme getireceğiz. 

(DEAŞ'lıların iadesi)

Onlar bizi çok da ilgilendirmiyor, biz bunları göndermeye devam edeceğiz. Bunların başka planları da olabilir, onları da yeri geldiği zaman uygulamaya koyarız.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195