Title of a News Article

Erdoğan Doğu’daki Kürtlere seslendi…

Erdoğan Doğu’daki Kürtlere seslendi…
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kürt kardeşlerimi yanlış söylemlerle aldatıyorlar, biz ayrımcı değiliz. Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak, Kuzey'de ne varsa Güney'de de o olacak dedik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Biz Birlikte Türkiye'yiz" mottosuyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, iş insanlarıyla bir araya geldi.

"TÜRKİYE, GİRDİĞİ HER SINAVDAN GÜCÜNÜ ARTIRARAK ÇIKTI"

Sadece son 6 yılda yaşadıklarımız dahi, bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkması halinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk olmadığını göstermeye yeterlidir. Terör örgütlerinin saldırılarından darbe teşebbüslerine ve ekonomik tuzaklara kadar uzanan bu badirelerden herhangi biri mesela bir Avrupa ülkesinin başına gelseydi, emin olun yerle yeksan olurdu ama Türkiye hamdolsun girdiği her sınamadan gücünü artırarak çıktı.

'SON ZAMANLARDA TERÖRİSTLERİN EN ÜST KADEMELERİNDE OLANLARI ETKİSİZ HALE GETİRDİK'

Hep söylüyorum, onlar kaçacak biz kovalayacağız. İnlerine girdik, inlerine girmeye devam edeceğiz. Bu aziz milletin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Dolayısıyla da huzur bulunana kadar, refah bulunana kadar bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Son günlerde, son haftalarda teröristlerin en üst kademelerinde olanların nasıl etkisiz hale getirildiğini görüyorsunuz, duyuyorsunuz. Orada Doğulaştırmak, Balkanlaştırmak hatta belki Afrikalaştırmak isteyenlere karşı 82 milyon hep birlikte dimdik mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Belki bedel ödemeye devam edeceğiz ama hiç şüpheniz olmasın evlatlarımıza 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri çok daha güçlü, çok daha bağımsız bir Türkiye bırakmayı da başaracağız.

"SİYASET, KENDİNİ MİLLETE, HİZMETE ADAMANIN ADIDIR"

Geleceğe çok daha güçlü Türkiye bırakmaya, yeni ufuklar açmaya devam edeceğiz. Ülkeyi yönetmek bunun için gereken vizyonunu ortaya koymak siyasetin işidir. Siyaset bir meslek değil, kendini millete, hizmete adamanın adıdır. Her kim siyaseti başka amaçlarla yapıyorsa milletine haksızlık ediyordur. Biz bunun için her zaman vesayete karşı çıktık. Kendini milli iradenin üzerinde gören nobran anlayışa karşıyız.

"İSTANBUL'DA SADECE VİTRİNDE BİR BAŞKANLIK OLAYI VAR"

Milletimiz 1994'ten beri bizi hiç yalnız bırakmadı.31 Mart seçimlerinden de zaferle çıktık, İstanbul'da da 39 ilçenin 25'ini kazandık. Şimdi İstanbul'da sadece vitrinde bir başkanlık olayı var.

"İSTANBUL'A YAPTIĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR AMA YAPACAĞIMIZ DA ÇOK ŞEY VAR"

İlk belediye başkanlığına geldiğimde kısa zamanda İstanbul'u çöp dağlarından temizlediğimizi biliyorsunuz. Melen'den Ömerli'ye suyu getirdik, Boğaz'ın altından tüpleri yaptık. Haliç'i biz temizledik, şimdi Haliç'te balık var. Attığımız adımlarla İstanbul'u pırıl pırıl hale getirdik. İzmir'e de suyu biz getirdik, bu bizim görevimiz de değildi, CHP'li belediyenin işiydi. 2013'te Marmaray'ı inşa ettik. Bugüne kadar 350 milyon insan geçti. Ulaşımda başka adımlar atalım dedik metrobüs olayını gündeme getirdik. Hafif raylı sistemler yaptık. Havalimanına da bu raylı sistemler gidecek. İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız da çok şey var. İstanbul'a 3 katlı bir tüp yapma planımız var.

"BİNALİ BEY'LE BU KİŞİ MUKAYESE EDİLEBİLİR Mİ?"

Büyükşehir seçimlerinde bir tarafta bakıyorsunuz Binali Bey, öbür tarafta şu anda Beylikdüzü'nün işte belediye başkanıydı CHP'nin adayı şu anda; Binali Bey'le bu kişi mukayese edilebilir mi? Binali Bey, benimle beraber İDO Genel Müdürü olarak göreve başladı. Başbakan oldum, milletvekili olarak benimle beraber Ankara'ya geldi ve Ulaştırma Bakanı kendisine görevini verdim ve Ulaştırma Bakanı olarak devam etti. Kardeşlerim, dostlar, şunu iyi düşünelim, Cumhuriyet tarihi boyunca 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolun yapıldığı bu ülkede bunun üzerine biz 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. 17 senede... Bunu da sağ olsun yöneten Binali Yıldırım Bey oldu. 25 tane havalimanı ile aldık 56 tane havalimanı var şu anda. Yine bu işlerin sorumlusu ben Başbakandım ama Ulaştırma Bakanım Binali Bey'di. Artık ülkemin neresine giderseniz gidin yarım saat, 45 dakika mesafede evinizden çıkıyorsunuz havaalanına, havalimanına gidiyorsunuz. Kimin aklına gelirdi Hakkari'ye havalimanı yapılacak? Iğdır'a, Kars'a havalimanını getiren biz olmadık mı? Ağrı'ya havalimanını getiren biz olmadık mı? Bunları biz getirdik. Niye? Biz ayrıcı değiliz, biz Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Boşnak'ı, Roman'ı kim olursa olsun yaratılanı yaradandan ötürü sevdik ve hepsine bu hizmeti götürdük.

"KÜRT KARDEŞLERİMİ YANLIŞ SÖYLEMLERLE ALDATIYORLAR, BİZ AYRIMCI DEĞİLİZ"

Kürt kardeşlerimi yanlış söylemlerle aldatıyorlar, biz ayrımcı değiliz. Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik, Kuzey'de ne varsa Güney'de de o olacak dedik. Evlerin altından tünel açmak suretiyle ordaki vatandaşımıza yaşam hakkını zulmettiler. Kürt de benim kardeşim, o da benim insanım, ona hizmet etmek benim görevim.

"BU ŞEHRİN SORUMLULUĞUNU, İSTANBULLUNUN EMANETİNİ LAYIKIYLA TAŞIYACAK ADAY BELLİDİR"

Bilindiği gibi iki aday arasındaki fark 13 bine inmişti. YSK bu durum karşısında seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçim yenilemesi sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesine mahsus değildir. Pazar günü İstanbul halkı, önümüzdeki 5 yıl boyunca, kendisini yönetecek büyükşehir belediye başkanını seçecek. Bu ülkenin akademisyenleri, iş adamları, sanatçıları, sporcuları, kanaat önderleri olarak sizler, İstanbul'u yönetmek için kimin gerçekten hazırlığı, projesi, birikimi olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Bu şehrin sorumluluğunu, İstanbullunun emanetini layıkıyla taşıyacak aday bellidir. Bu noktada ben sizlerin basiretine ve ferasetine güveniyorum. İstanbul'un geleceği en isabetli kararı, özellikle geleceğine yönelik vereceğine yürekten inanıyorum.

Çevrenizde şayet CHP, İyi Parti, HDP, Saadet Partisi'ne veya diğerlerine oy veren vatandaşlarınız varsa, İstanbul'un istikbali ile ilgili kanaatlerinizi onlarla paylaşmanızdır. Biz de İstanbul'u 1994 yılında hangi şartlarda teslim aldığımızı, hangi zorluklarla bugünlere getirdiğimizi unutmadık. Ama genç kuşak bunları bilmiyor.

İSTANBULLULARA DEMOKRATİK HAKLARINA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

İstanbullunun emanetini layıkıyla taşıyacak aday bellidir. İstanbul'un geleceğine en isabetli kararı vereceğine inanıyorum. İstanbullu hemşehrilerime sandığa muhakkak giderek demokratik haklarına sahip çıkma çağrısı yapıyorum.

Kaynak: TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 01:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195