Title of a News Article

Erdoğan hepsini açıkladı

Erdoğan hepsini açıkladı
banner206
Barış Pınarı Harekatı kapsamının dışında olan bir bölgede terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde bulundurduğu hapishaneden DEAŞ'lı teröristlerin kaçmasına göz yummuştu. Serbest bırakılan DEAŞ'lı teröristler yakalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK/YPG'nin bıraktığı 195 DEAŞ'lı teröristi yakaladık" açıklamasından sonra DEAŞ'lı teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı.

DEAŞLILAR GÖZALTINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'de yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada ABD ile yapılan ateşkes mutabakatına ilişkin konuşan Erdoğan, "Suriye'deki güvenli bölgede 12 yeni gözlem noktası kurmayı planlıyoruz. Suriye hükümeti Kuzey Suriye'de hata yaparsa Türkiye yanıt verecek. YPG 750 kadar DAEŞ militanını serbest bıraktı bunların 195'ini yakaladık." dedi.

ERDOĞAN DÜNYAYA GÜVENCE VERMİŞTİ

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, DEAŞ'lılar için dünyaya güvence verip, "Bugün bize DEAŞ'lılara ne yapacağımız soruluyor. Kontrolümüze geçecek olan DEAŞ'lılara ne yapılacaksa onu yapacağız, cezaevinde tutulacakları tutacağız, uyruğu olduğu ülkelere gidebilecekleri kabul edilmeleri halinde oraya götüreceğiz. DEAŞ bölgede varlık gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum." şeklinde konuşmuştu.

BEYAZ SARAY: DEAŞ'LILARDAN TÜRKİYE SORUMLU OLACAK

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağı açıklamasının ardından bölgede terör örgütü YPG'ye destek için bulunan birliklerini geri çekeceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, teröristlerin sorumluluğunu da Türkiye'ye yıkmıştı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak." ifadelerine yer verilmişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195