Title of a News Article

Erdoğan imzaladı! 4 üniversiteye rektör atandı

Erdoğan imzaladı! 4 üniversiteye rektör atandı
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi rektörlüklerine atama gerçekleştirildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na, AFAD ve Göç İdaresi'ne de atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Yaşar atandı. Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğine Fatih Kıratlı atanırken, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan ise görevinden alındı.

AFAD VE GÖÇ İDARESİ

AFAD'da açık bulunan Başkan Yardımcılığı'na Mülkiye Müfettişi Uğur Sezer, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü'ne Orhan Tatar, Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü'ne İsmail Palakoğlu, Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Nehar Poçan, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Mustafa Havan, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'na ise Mülkiye Müfettişi Önder Bozkurt atandı.

Göç İdaresi Başkanlığı'nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı'na Mehmet Hamdi Özçelik'in ataması gerçekleştirilirken, Adli Tıp Kurumu 8. Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp üyeliğine ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Büyük görevlendirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195