Title of a News Article

Erdoğan'la birlikte sahnede poz verdiler...

Erdoğan'la birlikte sahnede poz verdiler...
banner206
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Akıllı Şehirler Kongresi'ne katıldı. Kongrede Urfalı Belediye Başkanları da vardı. 

Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa ilçe Belediye Başkanlarının da katıldığı akıllı şehirler kongresinde Erdoğan'ın konuşması, sonrası sahnede poz verdiler. Öte yandan diğer Urfa'nın diğer tüm İlçe başkanlarının bu toplantıda hazır bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi açılışında yaptığı konuşmada, “Çağının ötesine geçemeyen şehirler, bir süre sonra cazibelerini yitirmeye mahkûmdur. Şehirlerimizde bir yandan tarihi, kültürü, medeniyeti koruyacak, diğer yandan yeni ihtiyaçlara uygun yatırımlara yöneleceğiz” dedi.Konuşmasında, “Çağının ötesine geçemeyen şehirler, bir süre sonra cazibelerini yitirmeye mahkûmdur” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirlerimizde bir yandan tarihi, kültürü, medeniyeti koruyacak, diğer yandan yeni ihtiyaçlara uygun yatırımlara yöneleceğiz. Yaşlı, kadın, çocuk, engelli dostu olmayan, günün 24 saati sokaklarında huzurun kol gezmediği bir şehir, akıllı olsa ne olur, olmasa ne olur. Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen, dört bir yanında ilim, irfan, sanat ocakları tütmeyen bir şehrin aklı da olmaz.”

Akıllı şehirler kavramının 1990’lı yıllarda ortaya çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En sade şekilde teknolojinin şehirlere uyarlanması olarak ifade edebileceğimiz bu yaklaşım, giderek yaygınlaşmış ve benimsenmiştir. Her ne kadar benzer bilişim teknolojileri kullanılıyor olsa da akıllı şehir uygulamaları, her ülkenin, her şehrin kendi ihtiyaçlarına, kendi imkânlarına, kendi altyapısına göre değişebilmektedir. Türkiye olarak biz de kendi akıllı şehir stratejilerimizi geliştirmek için çalışmalara başladık” diye ekledi.

“MARKA ŞEHİRLER HEDEFİMİZE GİDEN YOL AKILLI ŞEHİR ÇÖZÜMLERİNDEN GEÇİYOR”

Belediyelerin akıllı şehir kavramı çerçevesinde önlerinde; altyapı, güvenlik, enerji, yönetim, eğitim, sağlık, bina ve ulaşım gibi alanlarda çok geniş bir potansiyel bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu alanlardaki uygulamaların ortak amacı, daha az maliyetle daha verimli ve etkili hizmet sunabilmektir. Akıllı şehir hizmetleriyle insanların hayat kalitelerini ne kadar yükseltebilir ve kolaylaştırabilirsek vatandaşlarımızın bu işi sahiplenme düzeyini o derece yüksek tutabiliriz. Marka şehirler hedefimize giden yol akıllı şehir çözümlerinden geçiyor” açıklamasında bulundu.

Teknoloji yatırımlarının ciddi bir kaynak gerektirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önemli olan bu iş için altına girilecek finansal yükle elde edilecek neticenin doğru tespit edilebilmesidir. Şayet bu denge iyi kurulabilirse belediye bütçesi yanında, yatırımcıların desteği de alınabilir. Esasen, akıllı şehir uygulamalarının hepsi belediyeyle ilgili de değildir. Yeni nesil teknoloji altyapısının insan hayatında yol açacağı büyük dönüşüm düşünüldüğünde, bu konunun çok geniş bir uygulama alanı olduğu görülecektir. Bu konuda önce kim harekete geçerse en çok onun kazançlı çıkacağını söylemek mümkündür. Ülkemizde ister belediyeler, ister diğer kurumlar veya özel sektör tarafından olsun, hayata geçirilecek tüm akıllı çözüm uygulamalarının birbiriyle uyumlu olması kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde Türkiye, teknoloji çöplüğüne döner” şeklinde konuştu.

Belediyecilik konusunda son 17 yılda önemli adımların atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni projelerle Türkiye'nin hak ettiği yere taşınacağını söyledi.

1 MİLYON 92 BİN 741 BİN BAŞVURU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin sosyal konut projesine yapılan başvuruların sayısını da açıkladı.

Erdoğan, "100 bin sosyal konut projesine 1 milyon 92 bin 741 kişi başvurdu." dedi.

ŞEHİR YÖNETİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Dün şehir yönetimleri en temel ihtiyaçları karşılayamaz durumdaydı. Bugün akıllı belediyeciliği konuşuyoruz.

Her yeni dönem beraberinde yeni talepleri, yeni ihtiyaçları getiriyor.

Ülkemiz son 17 yılda yaşadığı değişim, gelecek için büyük hedeflere bakabilmemizi sağlıyor.

DÜNKÜ MESELEMİZ PATLAYAN ÇÖPLÜKLERDİ

Dünkü meselemiz patlayan çöplüklerdi, bugünkü meselemiz sıfır atık yönetimi.

Çağının ötesine geçemeyen şehirler bir süre sonra cazibelerini yitirmeye mahkumdur.

Şahsiyeti olmayan insanı ötelemeyen bir şehrin aklı da olmaz. Kapı komşusunun halini bilmeyen bir şehir, ruhunu kaybetmiş demektir.

Bizim hem akıllı hem medeniyet sembolü şehirlere ihtiyacımız var.

Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.

SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURANLARIN SAYISI

Söylenen neydi? Konut satışı olmuyor. Eğer siz güven verirseniz, halkım gelir sizden konut alır.

100 bin sosyal konut projesine 1 milyon 92 bin 741 kişi başvurdu.

Biz ülkemizin teknoloji çöplüğü olarak görmek istemiyoruz. Birbiriyle uyumlu teknoloji konusunda gereken her türlü tedbiri almak zorundayız.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNE KULP TAKMAYA ÇALIŞANLAR...

Türkiye'nin otomobili gibi bir projeye bile kulp takma yarışına girenleri gördük.

NE YAPSAK İSTEMEZÜK DİYORLAR

Peki yapılana karşı çıkanlar bunun yerine daha iyisini daha büyüğünü mü teklif ediyor. Hayır.

Her şeye karşı çıkmanın adı ne siyasettir, ne memleket sevgisidir ne millet aşkıdır.

Sadece istemezük diyorlar.

Marmaray'ı yaptık. Allah'tan denizin altından gidiyor. Denizin üstünden çıksa, ona da istemezük derlerdi. İş bitti açılışa geldiler.

O günden bugüne Marmaray'dan 440 milyon insan geçti."

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195