Title of a News Article

Erdoğan O Mektubu Çöpe Attı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektuba Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yanıt geldi.

Erdoğan O Mektubu Çöpe Attı
banner206

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektuba Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yanıt geldi. Diplomatik kaynaklardan gelen bilgiye göre Erdoğan, Trump'ın gönderdiği mektubu reddederek çöpe attı. Ayrıca mektuba en güzel cevabın Barış Pınarı Harekatı'yla verildiği aktarıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a gönderdiği mektupta kullandığı ifadeler tepki topladı. CNN Türk Muhabiri Sena Alkan, 'üst düzey' Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aldığı bilgileri canlı yayında aktardı. Diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın mektubuna sinirlenerek, çöpe attı.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Alkan, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının mektuba tepki olarak "9 Ekim'de yazılan bu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevap 9 Ekim'de başlayan Barış Pınarı Harekatı" ifadelerini kullandığını belirtti.

TRUMP'IN ARABULUCULUK TEKLİFİNE SERT ÇIKIŞ

CNN Türk Muhabiri Sena Alkan, mektuba gelen yanıtı şu şekilde aktardı:

9 Ekim'de yazılan bu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevabın da 9 Ekim'de başlayan Barış Pınarı Harekatı olduğu belirtildi. Trump'ın bu tarz tekliflerinin geçerli olmadığını arabuluculuk teklifi ile Erdoğan'a bir şey yaptıramayacağını görmüş olduğunu ifade ediyor kaynaklar ama 9 Ekim'de yazıldığı ortaya çıkan mektuba en net cevabın da 9 Ekim saat 16:00 itibarıyla Türkiye'nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı olduğu ifade edildi.

TRUMP MEKTUBUNDA NE YAZDI?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı, 9 Ekim 2019 tarihini taşıyan skandal mektubu ortaya çıktı. Trump, mektubunda Erdoğan'ın, PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD-YPG'nin silahlı birliklerinin başındaki terörist Ferhat Abdi Şahin ile müzakere etmesini istiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195