Title of a News Article

Erdoğan oyunu kullandı

İstanbul Üsküdar'da oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yerel seçimlerdeki başarı merkezi sisteme de güç katacaktır" dedi.

Erdoğan oyunu kullandı
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını kullanmak için ÜsküdarKısıklı'daki konuttan saat 13.50'de Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 3300 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada "Yerel seçimlerdeki başarı merkezi sisteme de güç katacaktır" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'DAKİ OLAY GERÇEKTEN BİZLERİ ÜZDÜ"

Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tabi 56 milyon Türkiye genelinde seçmen olarak kayıtlarda olduğu bir seçime gidiyoruz. Öncelikle sabah iyi başlayan ama daha sonra Malatya'daki olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı... Tabi bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Ben bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum.

"YEREL SEÇİMLER MERKEZİ SİSTEME DE 1 NİSANDAN İTİBAREN GÜÇ KATACAKTIR"

Fakat bu durumun tabi partiler arası bir adeta sorgulamaya, partiler arası bir bu noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki, seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilerle de şu ana kadar da iyi gidiyor.

Başta tabi 30 büyükşehrimiz olmak üzere, seçimlerden başarılı bir şekilde çıkıp demokrasinin adeta temel taşı olan yerel seçimlerin inanıyorum ki merkezi sisteme de 1 Nisan'dan itibaren güç katacaktır. "

OKUL BAHÇESİNİ DOLDURAN VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Öte yandan okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan'ı, okula girişinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile diğer ilgililer karşıladı.

SANDIK GÖREVLİLERİYLE TEK TEK TOKALAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile "3300" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SONRA EŞİ EMİNE ERDOĞAN DA OYUNU KULLANDI

Emine Erdoğan'ın oy zarfını sandığa atmasının ardından Erdoğan, kabine geçerek oyunu kullandı ve zarfı sandığa attı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142