Title of a News Article

Erdoğan Urfa'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Şanlıurfa'da yüzlerce tesisi hizmete açarken, bin 700 yataklı şehir hastanesininde temelini attı. Erdoğan Şanlıurfa'da bulunan Topçu Meydanı'nda Şanlıurfalı vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında özellikle muhalefet partilerine yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Cumhurbaşkanıyım, Başbakanlık dönemimde yaptığım hizmetleri tabiki burada anlatacağım." dedi.

Muhalefet partilerinin yaptığı açılışlardan rahatsız olduğunu da dile getiren Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin başındaki zat, Bir taraftan bana 4 yıl verin işsizliği bitireyim diyor. Bir taraftan da diyor ki bu açıkladığım projede 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5’e değişecek. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, hesap uzmanı ya bu işleri iyi biliyor. Şanlıurfa’nın bu meydanını acaba sen hiç böyle gördün mü, dün Antalya’daydım acaba Antalya’nın meydanını öyle gördün mü? Biz bu millete sevdalıyız. Harran Üniversitesi, Eyyübiye Devlet Hastanesinin, okulların, eğitim merkezlerinin açılışını yapıyoruz. Ana muhalefet partisinin başındaki zat, Bir taraftan bana 4 yıl verin. 4 yılda işsizliği bitireyim diyor. Bir taraftan da diyor ki bu açıkladığım projede 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5’e değişecek. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, hesap uzmanı ya bu işleri iyi biliyor. Şanlıurfa’nın bu meydanını acaba sen hiç böyle gördün mü, dün Antalya’daydım acaba Antalya’nın meydanını öyle gördün mü? Biz bu millete sevdalıyız. Ülkemizin en büyük müze kompleksini kazandırdık. Haleplibahçe müze kompleksinin resmi açılışını da bugün yapıyoruz. Size bu yakışır. Oraları gezin. Şanlıurfa tarih şehri, Peygamberler Şehri, Evliyalar Diyarı. Bu müzenin Urfa’nın tanıtımında ve turizminin gelişmesinde çok önemli hizmetlere vesile olmasına inanıyorum. Biz sorun üretmeye değil, sorun çözmeye geldik. Biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik. Bugün Urfamız ve bölgemiz için çok önemli bir temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır. 30 Büyükşehir’in her birisine birer şehir hastanesi kuracağız edim. Şanlıurfa’ya da şehir hastanesi kuruyoruz. Şuanda 17 şehir hastanesi inşa ediliyor. Bugün de Urfa şehir hastanesinin temelini atarak bunu 18’e yükseltiyoruz. Bu hastane bin 700 yataklı devlet hastanesi olacak. Yatırım bedeli 1 Katrilyon 151 Trilyon. Şimdiden ülkemize ve Şanlıurfamıza hayırlı uğur olmasını diliyorum Biz 12 yıl boyunca laf üretmedik, hizmet üretmedik." Diye söyledi.

 

"KILIÇDAROĞLU MUHATABIM DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhatabı olmadığını söyledi. Erdoğan, seçimlerde rehavet var dediğinde Kılıçdaroğlu'nun, ‘Cumhurbaşkanı konuşurken meydanları boş görüyor ondan öyle' dediğini belirterek, "Kılıçdaroğlu benim muhatabım değil ama Şanlıurfa'nın meydanı ortada. Şanlıurfa'nın meydanı böyle kalabalık görmüş mü?” şeklinde konuştu. Topçu Meydanında Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin temel atma ve Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan tesis ve projelerin ortak açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, 278 ayrı eserin açılışını yaptıklarını ifade ederek, “Birliğimizi, beraberliğimizi daimi kılsın, 1 katrilyon 811 trilyon lira olan 278 eserin açılışını yapıyorum. TOKİ 803 konutun ve sosyal tesislerin inşasını tamamladı. Biz diğerleri gibi, ana muhalefetin başındaki zat gibi hep -cek -cak demiyoruz. Bana 4 yıl verin işsizliği bitireceğim diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Seçimlerde rehavet var dediğimde Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı konuşurken meydanları boş görüyor ondan öyle dedi' diyor. Kılıçdaroğlu benim muhatabım değil ama Şanlıurfa'nın meydanı ortada. Şanlıurfa'nın meydanı böyle kalabalık görmüş mü? Ben her temel atma törenine katılmam biliyorsunuz. Bugün bir istisna yaşıyoruz. Şehir hastaneleri benim sevdamdır. Şanlıurfa'ya bir şehir hastanesi kuruyoruz. Bugün Şanlıurfa şehir hastanesinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. 12 yıl Başbakan olarak millete hizmet ettim. Bu hizmetleri anlatmak benim hakkım. Biz şu ilkeyle çalıştık, 'İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır'. Eski Türkiye'de Şanlıurfa Havalimanı yoktu. Eski Türkiye'de bu güzelim yollar yoktu. Tabii burada bugün sizlerle Cumhurbaşkanınız olarak dertleşmek istiyorum. Ben sizin kardeşinizim, hizmetkarınızım, asla efendiniz değilim” Diye konuştu. Öte yandan Erdoğan konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik ve Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleriyle canlı olarak görüntülü konuşup bin 700 yataklı şehir hastanesinin temelini ve yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açtı. Bu arada temel atma ve toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa milletvekilleri ve kamu kurum amirleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195