Title of a News Article

Erdoğan, Urfalı kanaat önderleriyle buluştu

.

Erdoğan, Urfalı kanaat önderleriyle buluştu
banner206

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ikincisi gerçekleşen buluşmaya, 67 kanaat önderi katıldı. Toplantıya Şanlıurfa’dan  AK Parti Milletvekili Kasım Gülpınar, İsmail Demirkol, Kadir Gündoğan ve Hikmet Başak da katıldı. Erdoğan, Kasım Gülpınar’la da özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buluşmada konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında istişarenin önemine değinerek, sorunları bölge sakinlerinden bizzat dinlemeyi amaçladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de geçen 13 yılda yaşanan sessiz devrimin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de somut bir şekilde hissedildiğine dikkat çekti.

 

“1990’LARDAKİ MEŞUM GÜNLERE GERİ DÖNÜLMESİNE ASLA FIRSAT VERİLMEYECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokratik Açılım, Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi, Çözüm Süreci adı altında gerçekleştirilmiş olan çalışmaların, birlik ve beraberlik içinde kardeşliği perçinlemeyi hedeflediğine değinerek, ülkenin batısı ile doğusunun bütünleşmesini istemeyen kesimlerin, söz konusu olumlu gelişmelerden rahatsız olduklarına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede terörü hortlatmaya çalışanlar olmasına rağmen, 1990’lardaki meşum günlere geri dönülmesine asla fırsat verilmeyeceğini, terörle ve kirli odaklarla hukuk çerçevesinde mücadelenin süreceğini ifade etti.

 

“TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELEDE BÖLGE İNSANININ DUYARLILIĞI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Konuşmasında bölge halkının manzarayı net olarak gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütüyle ve onun güdümündeki yapılarla mücadelenin; sadece devletin, hükûmetin ve güvenlik güçlerinin meselesi olmadığını belirterek, bu sorunla mücadelede, bölge insanlarının duyarlılığının ve azminin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından, bölgeden gelen kanaat önderlerinin görüş ve değerlendirmelerini dinledi.

Geçtiğimiz salı günü ilki gerçekleşen buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 16 ilden 61 kanaat önderi ile yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmiş, bölgedeki durum hakkında doğrudan kendilerinin bilgi ve değerlendirmelerini almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her defasında bölgeden değişik isimlerin katıldığı buluşmaların, önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195