Title of a News Article

Erdoğan: Vatana ihanet hareketidir

Erdoğan: Vatana ihanet hareketidir
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın havadan ateş edenlerin imha edilmesi talimatını verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bir ihanet ve ayaklanma hareketidir. Bu vatana ihanet hareketin bedelini de çok ciddi ödeyeceklerdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buraya gelmeden önce Marmaris’teydim. Ayrıldığı yerde hemen arkamdan oraları ne yazık ki bombalamışlar. Herhalde halen orada olduğumuz zannediyorlardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Bugün öğleden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir hareketlilik başladığını vurgulayan Erdoğan, “Bu hareketliliğin neticesinde TSK içinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğini, beraberliğini hazmedemeyen, milletimiz birliğin beraberliğin kabullenemeyen bu grup paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi. Bu yapılanma tabii 40 yıllık bir sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde de, emniyet teşkilatımızda da kendine yer bulmuş, her türlü kılığa girmiş ve bu günlere kadar bu şekilde gelmişti. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Bir ayaklanma hareketidir. Bu vatana ihanet hareketinin bedelini de çok ağır ödeyecekler. Burada milletin oyları ile işbaşına gelmiş bir hükümete, anayasa ifadesi ile başkomutan Tayyip Erdoğan’ı hazmedemeyişleri bu iş onları için bitiş olmayacak. Onlar hangi yola başvurularla şunu bilsinler; biz bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Biz buraya canımızla, kefenimizle bu yola çıkmışız. Her olanda hayır vardır anlayışından harekete şu anda bu hareket Allah’ın bize büyük bir lütfü. Çünkü bu tertemiz olması gereken silahlı kuvvetlerimizi temizlenmesine vesile olacak olan bir hareket” dedi.

Ağustos başında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının yapılacağını hatırlatan Erdoğan, “YAŞ öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Çünkü birileri ne olacağını çok iyi biliyorlardı, onun için böyle bir adımı attılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye’nin davranış biçimleri çok daha farklı. Bu davranış biçimlerini kullanarak bu adımı atıyoruz. Şu anda Yeşilköy Atatürk Havalimanı kısa bir süre önce DAİŞ militanlarının adeta işgaline uğramış, onlarca insanı kaybetmiştik. Şimdi de paralel devlet yapılanmasının bir işgali söz konusu, düşünebiliyor muşunu havalimanı üzerinde F-16 lar uçuyor. Bunlar niye uçuyor. Bunu biz düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık. Şimdi bu F-16 ları uçuranlar düşünebiliyor musunuz şu anda bu havalimanına normal yolcuların inmesine kalkmasına bile müsaade etmemek üzere bunu yapıyor ve bir tarafta cumhurbaşkanın tehdit ediyor. Buraya gelmeden önce Marmaris’teydim. Ayrıldığı yerde hemen arkamdan oraları ne yazık ki bombalamışlar. Herhalde halen orada olduğumuz zannediyorlardı. Şimdi yaptıkları iş bu. Aynı şekilde devletin kurumlarına, MİT’e, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve benim şu an genel sekreterimi alıp götürdüler. Ne yapacaksın alıp götürmekle. Genel Kurmay Başkanımızın şu anda durumunu bilemiyorum” diye konuştu.

Ordu mensuplarına çağrıda da bulunan Erdoğan, “Sizler inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiniz. Bir de bu milletin değerlerine sahip olduğunu zannettiğiniz komuta kademelerinde belki bu güne kadar arkadaşlarınız oldu. Bilin ki onlar sizin gibi bu ülkenin değerlerine sadık değildiler. Onlar Pensilvanya’dan talimat alıyorlardı. Onlar ordunun içindeki ast üst zincirine bağlı çalışma yapmıyorlardı. Er erbaş askerimize sesleniyorum. Sizler bizim evladımızsınız. Mehmetçiğimiz olarak şu anda karşınızda bulunan halka karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değil. Bu silahlar size millet tarafından verildi. Siz bu silahları milletine doğrultursanız bunun bedelini de ağır ödersiniz. Şu anda yargı tutuklamaya başladı. Birçok yerde şu anda albay, binbaşı, yarbay tutuklanıyorlar. Daha yukarılara da gidecek. Ordumuz temizdir, silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Bu lekeyi getirenleri bu lekede kalması silahlı kuvvetlerin geleceğini mahveder. Bugün bu iş başladı, bunun devamı nasıl terör örgütleri ile olduysa bu da devam edecek. Bu da bir terör örgütüdür demiştik. Aynı zamanda silahlı bir terör örgütü olduğu da ortaya çıktı. Bunlar üstelik bu milletin silahları ile bu milleti vuruyorlar. Bu bambaşka bir felaket” şeklinde konuştu.

Dünya medyasına da tepki gösteren Erdoğan, “Dünya medyasında ülkemizin bu gelişmesini hazmedemeyenler ‘asker duruma el koydu’. Nereye el koydu. Asker içinde bunlar bir grup azınlık. Türkiye’de milletin oyları ile seçilmiş bir iktidar, Cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız. Sonunda kadar bu görevimizi yürüteceğiz. Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız. Sonu iyi olacak Bakanlar kurulu çalışmalarını sürdürüyor, başbakanımız da kısa süre içinde onlarla olacak. Şu anda Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş sokaklarda. Niye bu millet sokakta. Bu bir şeyi gösteriyor. Hep söyledik ‘bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız’ Birlikte Türkiye olacağız. Milyonlarca insan şu anda sokaklarda ise bu şu demektir; biz sonuna kadar bu işi götüreceğiz ve bu tanklarla sokaklarda dolaşanlar aynı şekilde çıktıkları yere geri dönecekler. Bu tanklar onlara emanettir. Bunlar emanete hıyanet etmiştir. Şu anda yargı bunlarla ilgili operasyonları sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 04:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142