Title of a News Article

Erdoğan ‘Vizyon Belgesi’ni açıkladı

 Erdoğan ‘Vizyon Belgesi’ni açıkladı
banner206

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi”ni açıkladı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’in de katıldığı programda konuşan Erdoğan, "Yeni Türkiye vizyonu ile ülkemizin demokratikleşme, refah, uluslararası ilişkiler, şehirleşmede dönüşüm sağlanacaktır." dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlikte katılımcıları selamlayan Başbakan Erdoğan, 'Vizyon Belgesi'nin ülkemiz için hayırlar getirmesini diledi. İktidara gelmeden önce hakim olan ‘Önce devlet sonra millet’ anlayışını tersine çevirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Biz ‘Önce millet sonra devlet’ dedik. Bizden önce halkın değişim isteği reddedildi. Demokrasi isteyenler, hak isteyenler kimi zaman işkenceyle baskıyla zorbalıkla sindirildi. 2000’li yıllarda değişim isteği ötelenemez hale gelmişti. İste AK Parti 2001 yılında toplumun değişim isteğinde ortaya çıktı." dedi.

AK Parti’yi kendi sorunlarına odaklanan bir parti olarak kurmadıklarını ifade eden Erdoğan, ‘Damdan düşenlerin aramızda olduğu bir yapıdaydık. Ben de damdan düşenlerdenim. 12 yıl boyunca başörtüsü özgürlüğü kadar ifade özgürlüğü de savunduk. Sünni’nin özgürlüğü savunduğumuz kadar Alevi’nin de özgürlüğünü savunan biz olduk. Türk’ün özgürlüğünü savunduğumuz kadar Kürt’ün, Arap’ın Roman’ın da özgürlüğünü savunduk. Biz insana bakarken ‘Yaradan’ı severiz Yaradan’dan ötürü’ inancıyla baktık. Biz herkes için demokrasi, özgürlük istedik ve bu yüzden 12 yıl boyunca komplolara tuzaklara milletimiz adına itiraz ettik, mücadele ettik. Dünün mağduriyeti olarak bugün 77 milyonun mağduriyetini gidermek için geldik. Artık ‘Millet sandıkta bu hükümeti seçecek’ dedik ve çeteleri temizledik. Bütün çetelerin temizlendiği anda Pensilvan’daki çeteye de ‘Eyvallah’ demedik.’ şeklinde konuştu.

 

Ölüm tehditleri aldım

Defalarca ölüm tehditleri aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Elbette eksiklerimiz var ama devletimiz 1940'lardan itibaren değişebilseydi bugün çok farklı bir yerde olacaktık. 10 yılda bir darbelerin olduğu bir ülkeydik ve bunun bedelini çok ağır ödedik. İktidarımıza kadar 16 kez seçim yaşanan bir ülke idik. 12 yıl boyunca ülkemize engeller çıkmasaydı biz bugün başka yerlerde olabilirdik. Ben defalarca ölüm tehditleri aldım, İstanbul Belediye Başkanı iken tehditler aldım. O zaman atılan başlıklarda ‘Artık muhtar bile olamaz’ dendi. Muhalefet benim aday olmayacağımı söyledi ama kendileri aday olamadığı için ısmarlama adaylarla seçime girdi. Partim defalarca reddedildi. Kapatma davası açıldı. Biz hep birlikte dik durduk. Ama bitmedi. 17 Aralık-25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı şuan da Yassıada da benzeri davalarımız olacaktı. Biz tuzaklara karşı ülkemiz adına direndik. Eski Türkiye herkes için karanlık Türkiye idi. Hepimiz eski Türkiye’nin acılarını yaşadık ama artık eski Türkiye, eski de kalmıştır. Kapıları kapanmıştır. Kaçınılmaz değişim başlamıştır. Bize oy versin vermesin, sevsin ya da sevmesin herkes bu değişimden olumlu yönde etkilenmiştir. Eski Türkiye’den geriye az sorun kalmıştır. Terör, eski Türkiye’nin sorunu idi. O sorunu da çözdük ve çözüyoruz Muhalefetin güçlü olduğu bir ülkede sizin sıçramanızda daha güçlü olur. Yeni Anayasaya ilişkin umutlarımızı yitirmedik. Muhalefet partisine inanan kardeşlerimiz bu değişimi kendi elleriyle gerçekleştirecektir."

 

Yeni Türkiye Yolunda

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda neler yapacaklarını açıklayan Erdoğan, Vizyon Belgesi üzerinde çok çalıştıklarını belirterek, "Yeni Türkiye vizyonu ile ülkemizin demokratikleşme, refah, uluslararası ilişkiler, şehirleşme dönüşüm sağlanacaktır. Artık Türkiye yardım alan değil yardım veren bir ülkedir. Türkiye’nin yardım eli biz göreve geldiğimizde 45 milyon dolar idi. Artık 3.5 milyar dolar oldu. Kızlarımız burada okuyamadı benimde kızlarım orada okudu. Benim kızlarım Amerika’da başörtüsüyle okudu. Üstat diyor ya ‘Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya.’ Bizim yönetim anlayışımız milletimize saygı ve güvene dayanır. Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 2023 yılında demokrasimizi güçlendireceğiz. AK Parti’nin 12 yıllık başarısı cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle en parlak dönemi yaşamaktadır. Milletimiz 95 yıl önce başardığını bugünde başaracak geleceğin Türkiye’sini güçlendirme azimlidir, kararlıdır. Millete güvence veren Anayasa şarttır. Yeni bir anayasa yeni bir gelecek demektir. 12. Cumhurbaşkanı seçilirsek bu anayasayı yapmak en öncelikli işimiz olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı olursak çözüm sürecini daha başarılı bir şekilde gerekli mesajları vermeye devam edeceğini söyleyen Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak çözüm sürecinin destekçisi olacağız. Dini istismar eden örgütlerin, paralel örgüt kurmasına izin verilmez. Devletin görevi sivil toplum ilişkilerini güvence altına almaktır. Şuanda G 20’nin üyesi olan bir ülke var bu bizden önce yoktu. Yani biz dünyanın en güçlü 20 ülkesinden biriyiz. 12 yıl boyunca kimsesizlerin kimsesi sessizi yığınların sesi olduk. Devletin şefkat elini uzattık. Sosyal devlet anlayışı ile pek çok alanda reformlar yaptık. En büyük payı eğitime ayırdık 2001 yılında eğitime ayrılan pay 11. Milyon lira idi şimdi 78 milyar liraya yükseldi. Şuan 175 üniversitemiz var ve 81 ilimizde de üniversitemiz var." ifadesini kullandı.

"12 yılda sağlık sektörünü çile sektörü olmaktan çıkardık. Ana muhalefetin başı SSK’nin müdürü idi. Okmeydanı SKK’nın dili olsa da konuşsa." diyen Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Annem beni oraya gönderir sıraya girer numara alırdım annem gelirdi. Eczaneden ilaç alamazdık ilaç yoktu. Vatandaşlarımızı rehin alıyorlardı. Bunların ortadan biz kaldırdık. Türkiye’de 14 tane sağlık helikopteri ile 4 tane jet ambulansımız var. Cumhuriyetin 100. yılında sağlık sorunlarına en hızlı şekilde çözüldüğü bir Türkiye olacağız. Hedefimiz 30 büyükşehirin tamamında şehir hastaneleri kurmak. Asayiş ve güvenlik hizmetlerini geliştirdik. 2002 yılına göre yurt yatak kapasitemizi 2 katına çıkardık. Kadının bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmesi için her şey yapacağız. Aile kurumunu güçlendiren politikalar geliştireceğiz. Paradan 6 sıfırı düşürdük. Enflasyon çatladı ve tek haneye düştü. Paramız itibarlı bir hale geldi.23.5 milyon dolar IMF ‘ye borcumuz vardı ve onu sıfırladık. Şimdi bizden o borç istiyor bizde anlaşmayı yaptık size 5 milyon dolar verebiliriz dedik. Merkez bankası rezervimiz 135 milyon dolara ulaşmıştır. Çalışıyoruz. Bu makamlar yan gelip yatma yeri değil. İş bilenin kılıç kuşananındır. 2023’te ülkemiz ekonomisiyle ekonomide dünyada ilk 10 ülkeden biri olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142