Title of a News Article

Erdoğan'dan Kobani açıklaması

.

Erdoğan'dan Kobani açıklaması
banner206
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan "Bugün Kobani'de ocaklar tütüyorsa Türkiye'nin yardımları sayesindedir. Biz kardeşliği büyütmenin peşindeyiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bugün Kobani'de ocaklar tütüyorsa Türkiye'nin yaptığı yardımlar sayesindedir. Biz sadece ve sadece yaşatmanın, imar etmenin, ayağa kaldırmanın, dostluğu ve kardeşliği büyütmenin peşindeyiz. Türkiye'nin samimi tavrına rağmen, akan masum kanlar üzerinden siyasi rant peşine düşmek; insanlığı da, vicdanı da ayaklar altına almaktır. " dedi.

KOBANİ AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"KAN SİYASETİ YAPANLAR VİCDANLARI ÇİĞNİYOR"
IŞİD terör örgütünün yaptığı saldırıların, Müslümanlıkla hiçbir alakası olmadığını belirten Erdoğan, açıklamasında, "Şu mübarek günlerde kan dökenlerin, masum sivilleri hedef alanların İslamla, Müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur ve olamaz. IŞİD terör örgütüyle Türkiye'yi aynı parantezin içine almak, namertliktir alçaklıktır. Son dört yıllık süreçte bizim sadece bir tane pusulamız oldu: Vicdan. Son 5 ayda Kobani'ye 2 bin TIR'a yakın insani yardım gönderdik. Bugün Kobani'de ocaklar tütüyorsa Türkiye'nin yaptığı yardımlar sayesindedir. Biz sadece ve sadece yaşatmanın, imar etmenin, ayağa kaldırmanın, dostluğu ve kardeşliği büyütmenin peşindeyiz. Türkiye'nin samimi tavrına rağmen, akan masum kanlar üzerinden siyasi rant peşine düşmek; insanlığı da, vicdanı da ayaklar altına almaktır. Hiç kimsenin Türkiye üzerinden operasyon yapmasına müsaade etmedik, bundan sonra da bu teşebbüslere müsamaha göstermeyeceğiz. Terör örgütlerinin bölgedeki kaosu fırsata çevirme gayretlerine de göz yummayacağız." ifadelerine yer verdi.

"EN BÜYÜK AHLAKSIZLIK VE ALÇAKLIK..."Türkiye'nin amacının mağdur ve mazlum insanların yaralarına merhem olmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:"Türkiye'nin, Kobani başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseler karşısında koyduğu tavrı başka hiçbir ülke gösterememiştir. Hala uluslararası algı operasyonları adına Türkiyenin aleyhinde konuşanlar en büyük ahlaksızlığı, en büyük alçaklığı yapıyorlar. Biz, yaptığımız hiçbir şeyi bu alçaklar için yapmadık. Amacımız, orada yaşayan mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaktır."

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 11:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
isa inanpolat
isa inanpolat - 9 yıl Önce

sayın cumhurbaşkanım recep Tayyip Erdoğan haklı buluyorum bende katılıyorum herkese iyi geceler saygılar

SIRADAKİ HABER

banner195