Title of a News Article

Erdoğan'ın felsefesini anlattı

Erdoğan'ın felsefesini anlattı
banner206

 Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı 6. Bölge Toplantısında gençlerle bir araya geldi.

Başkan Güvenç, Başbakan Erdoğan’ın gençliğe, kadınlara ve eğitime çok önem verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Başbakan Erdoğan’ın bir tek kadın meclis üyesi için Belediye Başkan adayını feda edebileceğini kulaklarımla duydum. Bu Türk siyasi hayatında bir devrimdir. Bir genel başkan koordine görevi verdiği yardımcısına; kadın, gençlik ve eğitim seviyesinin artırılması için çok geniş yetki verdi. Genel Merkez aylar öncesinden teşkilatları uyararak, meclis üyeliklerine, belediye başkan adaylıklarına, gençlik kollarına, kadın kollarına yüksek okul mezunu insanlar yetiştirin talimatını gördüm. Dolayısıyla üzerinizdeki yük çok ağır."

Başbakan'ın çok doğru bir yaklaşımla toplumu alıp değiştirmek ve geliştirmek istediğini anlatan Güvenç, şunları söyledi: "Sosyolojik bir değişime ve demokratik bir gelişime imza atmak istiyor. Bunun sizlerle olacağını çok iyi görüyor. Başbakanımız niye buna önem veriyor çünkü söylediğim gibi gelecek gençlikte olduğu için. Bir neslin yapısını ve mantalitesini değiştirmek çok zor. Bir nesil geride kalıyor. Ama gençlerin bu vizyonu yakalaması daha kolay ve mümkün.”

Güvenç, “Peki biz neyin peşindeyiz ve Recep Tayyip Erdoğan’ın felsefesi nedir?” sorularının önemini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Birincisi bu bir halk hareketi, dünyanın izlediği ve önemle altı çizilecek bir hareket halk hareketidir. Kesinlikle halka dayanıyor. Hiçbir güç odağına ve yabancı merkeze dayanmıyor. Arkasında sadece Anadolu insanı var. Çünkü dirayetle ve inançla tüm stratejik hamlelerini halkla ve halka dayanarak yapıyor. Bu hepimiz için bir fırsattır. Ben halk için bir şey yapmak istiyorum diyen herkes için AK Parti bir şanstır. İkincisi demokratik sivil bir harekettir. Şiddetle asla işi yoktur. Kesinlikle demokratik kuralların dışında bir şeye tevessül etmemiştir. İşte bu bir duruştur. Üçüncü ve çok önem verdiğim özelliği hepimizi çok ilgilendiriyor. Bu hareket öze dönüş ve medeniyetimizin ihyası hareketidir. Tarihin yeniden yazılması hareketidir.”

Devletin insan için olduğunu söyleyen Başkan Güvenç, idari bakımdan da 12 yılda Türkiye’de devletin insanın hizmetkarı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Asıl olanın halk olduğunu, halkın gelişimi için çalışmak ve mücadelesini veriyoruz. Halksız bir şey olmayacağını biliyoruz. Halkın diline, inancına, mezhebine, kültürüne saygı göstermenin asli görevimiz olduğunu biliyoruz.”

 

“BİZİM DAYANAĞIMIZ MİLLETTİR”

Geride bir tek genç ve kadın kalmayana kadar çalışmaların devam edeceğini anlatan Güvenç, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarımıza ulaşmamız lazım. Kaynaşmamız ve dünyanın geldiği noktayı anlatmamız lazım. Bir takım hamasetle, ilkel sloganlar ve duyguları tahrik ederek bize zaman kaybettirdiklerini, gündemi değiştirdiklerini ve konuşmamız gereken gerçek meseleleri konuşturmadıklarını anlatmamız lazım. Bizim dayanağımız millettir. Başka bir gücümüz yok. Her geçen gün Başbakanımızın kararlı duruşu sayesinde gücümüz artıyor. Bazı güç odakları geriliyor. Bu gücü arkamızda diri tutmamız lazım. Genç nesli arkamızda tutmamız lazım. Onlara İslam’ın güzelliğini, demokrasinin faziletini ve coğrafyadaki birlik ve beraberliğe olan ihtiyacı süratle anlatmamız lazım.”

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195