Title of a News Article

Eroğlu, 16 müjde ile Urfa’ya geliyor

.

Eroğlu, 16 müjde ile Urfa’ya geliyor
banner206

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 476 milyon lira tutarındaki 16 adet yatırım müjdesi ile Şanlıurfa’ya gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Şanlıurfa programı kapsamında ayrıca Şanlıurfa ilinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 7 tesisin açılışını yapacak, 2 tesisin de temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 29 Ocak Cuma günü Şanlıurfa ilinde düzenlenecek olan toplu açılış ve temel atma merasimleri ile 75 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.

 

Şanlıurfa’ya 75 Milyon TL’lik 9 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00’te DSİ Bölge Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde Şanlıurfa İçmesuyu Tesisleri 

2. Kademe İsale Hattı, Harran Ovası 6. Kısım Kuyuları ile Şanlıurfa ve Harran Ovaları Sulaması Kuyu Açılması ve Sisteme Yerleştirilmesi 3. Kısım Enerji Nakil Hatları tesisleri ile birlikte 4 adet taşkın koruma tesisini hizmete alacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca aynı merasimde Yukarı Harran Ovası Şebeke İçi Ek Saha Sulaması ile Mardin- Ceylanpınar Ana Kanalı 1. Tahliye Kanalı Ek Kanal Duvarı’nın temellerini atacak.

Aynı zamanda Bakan Prof. Dr. Eroğlu Viranşehir İlçesi Küçük Dikme Köyü’nde antep fıstığı ve badem türlerinde, Birecik İlçesi Yeni Akpınar Köyü’nde de antep fıstığı türünde gelir getirici tür sertifika dağıtımı gerçekleştirecektir.

 

54 Bin 820 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile 54 bin 820 dekar zirai arazi sulamaya açılacak olup, taşkın koruma tesisleri ile de 1 il, 1 ilçe, 2 köy ve 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılacak Şanlıurfa İçmesuyu Tesisleri 

2. Kademe İsale Hattı ile Şanlıurfa ilinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacak.

 

Şanlıurfa’ ya Son 4 Yılda 2 Milyar 776 Milyon TL’lik 83 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 16 Kasım 2012 ve 10 Mayıs 2013 tarihlerinde Şanlıurfalılara verdiği 2,3 milyar TL’lik 67 müjdeye ilave olarak 476 milyon liralık yatırım bedeline sahip 16 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Şanlıurfalılara toplam 2 milyar 776 milyon liralık 83 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, fidan üretimi, otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ile meteoroloji radarı kurulumu yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195