Title of a News Article

Eroğlu, Urfa'da 7 tesisi açtı

.

Eroğlu, Urfa'da 7 tesisi açtı
banner206

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, DSİ Bölge Müdürlüğü salonunda düzenlenen 7 tesisin açılışı, 2 tesisin de temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, insanların en hayırlısının insanlara faydalı olan kişi olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Kardeşliğimiz pekiştiğinde karşımızda kimse duramaz. Tek şart birlik, beraberliktir. Üç beş çapulcu aramızı bozamaz. Kız alıp vermişiz, kardeşiz” dedi.

GAP'ın tamamlanmasıyla birlikte bölgenin Şanlıurfa merkezli olarak gıda üretim üssü olacağını dile getiren Eroğlu şöyle konuştu:

"Şanlıurfa suya kavuşacak. Şanlıurfa’dan Mardin’e suni bir nehir yapıyoruz. Saniyede 200 metreküp su akacak. İçinde 7 TIR yan yana duruyor. Mardin Ovası da sulanacak. Bu dev suni nehir bitti. Su hayattır. Cenabı Allah sevdiği kuluna suyla hizmet etsin diye bırakır. Ben de 50 milyon insana su götürdüm. Sadece Afrika’da 1 milyon 700 bin kişiye su götürdük."

Tören sonunda Bakan Eroğlu, beraberindekilerle birlikte butona basarak yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yaptı, yeni projelerin de de temelini attı. Bakan Eroğlu, son olarak DSİ bahçesine çam ağacı fidanı dikip, can suyu verdikten sonra Gaziantep'e gitti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195