Title of a News Article

Ertekin’den son uyarı geldi

 Ertekin’den son uyarı geldi
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, anonim ve limited şirketlerin sermaye artırım bildiriminin son gününün 14 Şubat olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertekin, “6012 sayılı Türk Ticaret Kanunu 6103 sayılı TTK’nın yürürlüğü ve uygulaması kanununun ilgili maddeler gereği; Asgari sermaye limited şirketlerde 10 bin TL, anonim şirketlerde ise 50 bin TL olarak belirlenmiştir. Mevcut sermayeleri bu rakamların altında olan şirketlerin 14 Şubat 2014 akşamına kadar tescil edilmek üzere Ticaret Sicil Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar müracaat etmeyen şirketlerin tekrar açılmamak üzere kapanacaktır” dedi.

Şanlıurfa’da 107’si limited ve 2’si anonim olmak üzere toplamda 109 şirketin bu durumda bulunduğunu ifade eden Başkan Ertekin, “Bu şirketlerin büyük bir kısmı ile iletişim sağladık. Şirket sahiplerini konu hakkında bilgilendirerek geri dönüşler sağladık. Şuanda yüzde 40 oranında bir geri dönüş söz konusu” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195