Title of a News Article

Esad, bombalamaya devam ediyor

 Esad, bombalamaya devam ediyor
banner206

Suriye ordusunun dün IŞİD kontrolündeki Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında, 105 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Rakka’da yaralanan çok sayıda yaralı tedavi edilmek üzere Urfa’ya getirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere havadan "varil bombasıyla" karadan ise havan topu ile yerden yere atılan füzelerle saldırması sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 27, Halep'te 24, İdlib'te 18, Rakka'da 17, Lazkiye'de 11, Humus'ta 5, Dera'da 2 ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere toplam 105 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin Rakka, Halep, Dera, Humus, Hama ve başkent Şam'da muhaliflerin elinde olan bölgelere varil bombasıyla saldırdığı aktarıldı.

Rakka’da yaralananların çoğunun tedavi edilmek üzere Şanlıurfa’ya getirildiği öğrenilirken, bombalama olayının ardından endişeye kapılan Suriyeliler de Türkiye sınırına doğru gelmeye başladılar. 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195