Title of a News Article

Esad'dan Haddini Aşan 'Darbe' Yorumu

.

Esad'dan Haddini Aşan 'Darbe' Yorumu
banner206

Küba'nın devlet haber ajansı Prensa Latina'ya Şam'da bir röportaj veren Esad, "Erdoğan darbe girişimini kendi aşırılıkçı çıkarlarını gözetmek için kullanıyor" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbe girişimini "istismar ederek" ülkede kitlesel bir tasfiye gerçekleştirmekle suçladı.
Küba'nın devlet haber ajansı Prensa Latina'ya Şam'da bir röportaj veren Esad, "Sizce Erdoğan ordu tarafından devrilmeli miydi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"BU TÜRK HALKININ KARAR VERMESİ GEREKEN BİR DURUM"
"Biz başka ülkelerin içişlerine karışmayız. Erdoğan gitmeli ya da kalmalı diyerek bu hataya düşmeyiz. Bu Türk halkının karar vermesi gereken bir konu."

"ERDOĞAN DARBE GİRİŞİMİNİ KENDİ ÇIKARLARINI GÖZETMEK İÇİN KULLANIYOR"
Darbe girişiminin ardından Türkiye'de başlatılan gözaltı, tutuklama ve görevi askıya alma sürecinin daha önemli olduğunu ifade eden Esad, "Erdoğan darbe girişimini kendi aşırılıkçı çıkarlarını gözetmek için kullanıyor, Müslüman Kardeşler ajandasını ilerletme çabasında" dedi.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Türkler'le birlikte çok sayıda Suriyeli mülteci de sokaklara çıkmış ve darbeyi protesto ederek Erdoğan'ı desteklediklerini söylemişlerdi.
Çarşamba günü Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde, darbeyi sokaklarda protesto eden bir Suriyeli mültecinin "Hepimiz Erdoğan'ı çok önemsiyoruz. Çünkü o biz kimsenin umurunda değilken bizi önemsemişti. Bize bir şans tanıdı" demişti.

BM'Yİ ELEŞTİRDİ
Esad röportajda Suriye'deki savaşı sonlandırmak için yürütülen uluslararası diplomasi çabalarını ve Birleşmiş Milletleri de (BM) eleştirdi.

"ABD MAŞASI OLARAK ÇALIŞIYORLAR"
BM'nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura'yı kastederek konuşan Esad, "Arabulucular bağımsız değil. Ya Batılı ülkelerin kurmaya çalıştığı baskıyı yansıtıyorlar ya da doğrudan ABD'nin maşası olarak çalışıyorlar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195