Title of a News Article

Esed ve terör örgütü anlaşmaya ne dedi?

Esed ve terör örgütü anlaşmaya ne dedi?
banner206

Terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, ABD-Türkiye anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir televizyona "Türkiye ile mutabakatı kabul ediyoruz ve anlaşmanın işlemesi için gerekli olan ne varsa yapacağız" diyen Kobani, anlaşmanın "sadece bir başlangıç" olduğunu ve geçen hafta Suriye'nin kuzeyinde operasyon başlatan Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmayacağını belirtti.

DİĞER BÖLGELERDEN ÇIKMAYACAKLARMIŞ

Anlaşmanın Suriye'nin kuzeyinde Resulayn ve Tal Abyad arasındaki 100 kilometrelik sınır bölgesini kapsadığını iddia eden örgütün sözde yöneticisi, "Güçlerimiz diğer yerlerde kalmayı sürdürecek. Diğer bölgelere yönelik ateşkes de konuşulmalı ama bölgede hiçbir demografik değişim olmamalı" dedi.

TERÖRİST MÜSLİM DE KONUŞTU

PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim, "Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ama herhangi bir saldırı anında kendimizi savunacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Müslim, "Ateşkes başka bir şey, teslim olmak başka. Kendimizi savunmaya hazırız. Suriye'nin kuzeyinin işgal edilmesini kabul etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Salih Müslim'in silah bırakma, bölgeyi terk etme gibi uzlaşılan konular hakkında hiç konuşmaması dikkat çekti

ESAD TARAFINDAN AÇIKLAMA

ABD ve Türkiye arasında Suriye’ye yönelik varılan anlaşmayla ilgili Suriye hükümetinden de bir açıklama geldi. Beşar Esad'ın siyaset ve medya danışmanı Buseyna Şaban, anlaşmanın "muğlak" olduğunu söyledi.

El Mayadeen televizyonuna konuşan Şaban, "ABD ve Türkiye'nin duyurduğu ateşkes anlaşması belirsiz" derken, Şam'ın Suriye'de yeni bir "Irak Kürdistanı'nı kabul edemeyeceğini" vurguladı.

Şaban, YPG ile anlaşma noktasında şu ana kadar "önemli adımların" atıldığını söyledi. Şaban, kalan meselelerin de bir anda çözülemeyeceğine dikkati çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195