Title of a News Article

ESK'dan açıklama

.

ESK'dan açıklama
banner206

 Milli Gazetenin 01.02.2017 tarihli nüshasında yayınlanan “Hayvan İthalatında Büyük Vurgun Hazırlığı” başlıklı haberi ile ilgili açıklama gereği ortaya çıkmıştır.

Haberde; Macaristanlı büyük bir firmanın Güney Amerika ülkelerinden 20 bin angusu Macaristan'a getirerek, küpelerini değiştirildiği ve bu angusların da büyük bir Türk firması üzerinden Türkiye'ye satılacağından bahsedilmektedir.

Ülkemizin kırmızı et açığını kapatılmasına yönelik yapılan ithalat, bilindiği üzere Kurumumuz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu konuda amaç yurtdışı rekabeti oluşturmadan tek elden daha uygun fiyata ve daha kaliteli besilik hayvan tedarikinin sağlanmasıdır. Ancak gazetede çıkan bu tür haberler Et ve Süt Kurumunun bu amaca yönelik hizmetine ilişkin yanlış ve mesnetsiz algıların oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Kurumumuzun 2017 yılı canlı hayvan ithalatına ilişkin Macaristan ile yapılmış sözleşmesi bulunmamaktadır.

Kurumumuzun canlı hayvan alım sözleşmelerinde ithal edilecek hayvanların sadece menşei değil ayrıca orjinini de belirtilme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle haberde yer alan Güney Amerika ülkelerine ait anguslarının, Avrupa Birliği ülkeleri angusları gibi gösterilerek alınması, sözleşme hükümlerine göre kesinlikle mümkün değildir.

Besicilerin ithal edilen hayvanlarını kestiremediğine dair herhangi bir şikâyet Kurumumuza ulaşmamıştır. İddia sahiplerinin müracaatı halinde konu derhal Kurumumuz tarafından incelenip çözüm üretilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195