Title of a News Article

Evlilik öncesi danışmanlık merkezi hizmette

 Evlilik öncesi danışmanlık merkezi hizmette
banner206

Şanlıurfa kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğine bağlı Kadın Hastalıları ve Doğum Hastanesinde Uzmanlar tarafından yapılan evlilik öncesi Danışmanlık Hizmeti yoğun ilgi görüyor.

Son yıllarda dünyada ve paralel olarak ülkemizde boşanma oranları artmaktadır. Bu durum “Evlilik Danışmanlığı” hizmetleri konusundaki talebi arttırmakta ve gerek araştırmacıların gerekse bu alanda çalışan profesyonellerin bu konuya daha çok eğilmesine neden olmaktadır. Yapılan çalışmalar, evlilik ve çift terapilerinin problemle baş edilebilme mekanizmalarının geliştirilebilir bir yanı olduğunu göstermekte ve müdahalelerle bu konuda sağlanan gelişimler söz konusu problemlerin ortaya çıkmadan önce önlenebileceği düşüncesini de beraberinde getirmektedir. “Önleyici Çalışmalar” başlığı altında kategorize edebileceğimiz bu çalışmaların yurt dışındaki bazı örneklerine baktığımızda boşanma oranlarının düşmesine katkıda bulunduğu ve aile içi şiddet ve uyuşmazlığın engellenmesinde büyük önem taşıdığı görülmektedir. Bu bağlamda, gerek evliliğe geçiş sürecinin kolaylaştırılmasında, güçlüklerin kriz haline gelmeden çözülmesinde, gerekse evliliğe adapte olunması ve çiftlerin birbirini daha iyi tanıması bağlamında “Evlilik Öncesi Danışmanlığın” oldukça önemli olduğu görülmektedir.

Evlilik Öncesi Danışmanlığın üç önemli özelliği bulunmaktadır: eğitseldir, geliştiricidir ve önleyicidir. Bu kapsamda hastanemizde Evlilik Öncesi Danışmanlık Merkezi’ hizmete  girmiş ve aşağıdaki hedefleri gözeterek danışmanlık hizmeti vermektedir.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195