Title of a News Article

Eylem devam ediyor!

Eylem devam ediyor!
banner206

 Siverek Karayolları 96. Şube Şefliği'nde çalışan işçileri, mahkeme yoluyla kazandıkları haklarının verilmediğini belirterek üçüncü kez bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Kadroya alınmalarına yönelik mahkeme kararı bulunmasına rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu haklarının ötelendiğini iddia eden Yol-İş Sendikası işyeri temsilcisi Ali Dusak basın açıklaması düzenledi.

Dusak, açıklamasında devlet kurumlarının düşük fiyatlarla yandaşlara peşkeş çekildiği, özelleştirme adı altında elde edilen gelirlerin ranta dönüştüğü ifade ederek, “Özelleştirmeler sonunda binlerce insan işsiz kaldı veya 4C ve 4B gibi kölelik düzenine hizmet eden statülerde çalıştırıldı. Taşeron sistemiyle kalitesiz üretim ve hizmetler topluma sunuldu. Açlık ve sefalet ücretiyle çalıştırmalar başladı. Haklarını yargı yoluyla elde etmek isteyen bizler gibi emekçiler haklarını yargıda kanıtladılar. Ama uygulamada yargı kararlarını tanımıyorlar. Hala oyalanıyoruz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yargı kararları uygulanana kadar eylemimiz devam edecek” dedi.

Dusak, yetkililerin seslerini duyana kadar her hafta basın açıklaması düzenleyeceklerini söyledi.

Taşeron işçiler de alkışlarıyla destek oldukları açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195