Title of a News Article

Eyüpoğlu sert konuştu

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ile Abdülkerim Gök, seçimi kazanan partili Belediye Başkanı'nı kutlamak için Akçakale'ye giderken, ilçe girişinde iddiaya göre seçimi kaybeden MHP'li grup tarafından durduruldu. Araçların camını kıran ve saldırmaya kalkıştığı ilyeri sürülen grubu, milletvekillerinin yanındaki kişiler havaya ateş açarak durdurdu. Milletvekilleri bölgeden uzaklaştırılırken, ilçede önlemler 

Pazar günü yapılan yerel seçimleri Akçakale'nin mevcut belediye başkanı AK Partili Abdülhakim Ayhan yeniden kazandı. Seçimleri kazanan Ayhan'ı kutlamak isteyen Ak Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ile Abdülkerim Gök bugün saat 17.00'de yanlarında partililerle birlikte Akçakale'ye gitmek istedi. İddiaya göre, milletvekillerinin bulunduğu araç konvoyu, Akçakale'ye birkaç kilometre mesafede, pazar günkü seçimleri kaybeden MHP Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçınkaya'ya ait çırçır fabrikasının önünde ilçeye geleceğini öğrenen grup tarafından  

İddiaya göre, seçim sonuçlarına itiraz eden 200 kişilik grup, tartıştıkları milletvekillerinin araçlarının camlarını kırdı ve saldırmaya kalkıştı. Bu saldırı girişimi üzerine 2 milletvekilinin yanında bulunan bazı kişiler de tabanca ve tüfeklerle havaya ateş açarak saldırmak isteyen kalabalığı engelledi. Oluşan gerginlik üzerine milletvekilleri ve yanlarındaki partililer, camları kırılan araçlarına binerek Akçakale'ye gitmeden Şanlıurfa'ya döndü.

31 BOŞ KOVAN BULUNDU

Olay yerine Akçakale ve Şanlıurfa'dan aralarında özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şanlıurfa- Akçakale karayolunu ulaşıma kapatan güvenlik güçleri yaptığı incelemede, 31 boş kovan buldu.

Boş kovanlara incelemek üzere el koyan polis, ilçe girişinde ve merkezinde önlemlerini artırırken, milletvekillerinin araçlarına zarar veren kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

'BUNU YAPANLARA ŞANLIURFA VE ANKARA DAR OLACAKTIR'

Akçakale'de bir grup tarafından konvoyuna saldırı düzenlenen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, olayı gerçekleştirenlerle ilgili zehir zembelek açıklamada bulundu. Olayı gerçekleştirenlere Şanlıurfa'nın dar olacağı tehdini savuran Eyyüpoğlu, "Biz seçimi ikinci kez kazanan başkanımızı tebrik etmek üzere Akçakale’ye gittik. Akçakale girişinde MHP’li Mehmet Yalçınkaya fabrikasının bulunduğu yerde yaklaşık 500 kişi yola çıktı. Ellerinde taş ve sopalar bulunuyordu. Bu sırada bizimkilerde otomobilden aşağı indiler. Toplanan kalabalık grup bir yanlışlık yapsalar, kimseye kar kalmayacağını bildikleri için dağıldılar. Ben bu sırada otomobilden aşağı inmek istedim. Gruba sizi alıştıran hangi kişiyse o gelsin ortaya diyecektim. Benimle gelen vekilimiz Abdülkerim Gök beni bırakmadı. Şimdi kim olursa olsun milli bir iradeye inanmayan bir insan kaybetmeyi de kazanmayı da bilmesi gerekiyor. Milleti birbirine kırdırmanın bir anlamı yoktur. Mahkeme ve seçim kurulu var orda, gidip itirazını yapsınlar. Bunu yapanlara Şanlıurfa ve Ankara dar olacaktır. Bu şahıs Şanlıurfa’dan özür dileyecek. 'Ben yanlış yaptım, yanlışımdan dolayı sizlerden özür diliyorum.' Dedikten sonra belki Şanlıurfa’ya girebilir. Ama başka türlü Şanlıurfa’ya giremeyecektir" diye konuştu.

GÖK: BİZİ KARŞILAMAK İÇİN TOPLANDIKLARINI SANDIK 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ise "Biz bugün programımızda 3 belediyemizi tebrik etmek için yola çıkmıştık. Akçakale’ye de bu yüzden gittik. Akçakale girişinde toplanan kalabalığı görünce bizi karşılamaya geldiklerini önce sanmıştık. Bu sırada toplanan kalabalığın önünde durduk. Hatta yanımda bulunan vekilimiz Seydi Bey, 'Bu insanları neden buraya kadar yordular, biz zaten belediyeye gidiyoruz' diye bana söyledi. Bu sırada büyük grubun içerisinde bulunan bazı kişilerin ellerinde kaya taşlar ve sopalar olduğunu gördüm. Bu kişiler bize 'Siz Akçakale'ye giremezsiniz' dediler. Orada son derece dolu olan o insanlar bir infial yaratmak için bekliyordu. Bizde o sırada araçlarımızı hızla bir şekilde geri döndürüp uzaklaştık. Biz kaosun gerginliğin bir tarafı olmadık. Sağduyunun sesi olduk. Biz kardeşliğin sevginin muhabbetinde bir seçim gerçekleştirdik itiraz varsa gidip şikayetinde bulunsun. Birileri seçimle gelip gitmeyi bilmelidir. Biz birilerinin burnu kanamasın diye oldukça sağduyulu davranıp olay yerinden hızla uzaklaştık. Bu duygu bizde olmasaydı sonuç çok farklı olurdu" diye yaşananlara tepki gösterdi.

DHA

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195