Title of a News Article

Eyyübiye Belediyesi'nden yalanlama!

Eyyübiye Belediyesi'nden yalanlama!
banner206
Eyyübiye Belediyesi bazı internet sitelerinde yer alan bir haber üzerine yazılı açıklamada bulundu. Belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

İşte o yazılı açıklama...

Yerel bir internet sitesinde Belediyemize dönük, gerçeklikten uzak ve gerekli araştırma yapılmadığı anlaşılan ve sonuç itibariyle kamuoyunu yanlış ve yanlı bilgilendiren habere dair, başta Eyyübiye’deki hemşerilerimizi ve tüm muhatapları bilgilendirme ve aydınlatma gereği hasıl olmuştur.

Sürecin şeffaf yürütülmesi ve ilana ilişkin tüm prosedürlerin doğru işletilmesi sebebiyle kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Belediye Başkanlığımızca, sınırlarımız içerisindeki 20 mahalleyi kapsayan toplam 918 hektarlık alanda kaçak yapılaşmanın ve çarpık kentleşmenin önlenmesi, imar planına aykırı yapılan yapıların tespiti için hali hazır durumun haritalandırılması, fotoğraflanması ve bu sayede gerekli teknik veri için altlık oluşturması için tespit işlerinin yapılması amacıyla bir ihale yapılmıştır. Haberde belirtilenin tam aksine yapılan ihale dokümanlarında da anlaşılacağı üzere;

a) İhale dokümanında mahalle sayılarının belli olduğu

b) Teknik şartnamede herhangi bir özel şart konulmadığı,
c) İlgili Meslek Odasından bilgi alınarak ve ilgili piyasa araştırması yapılarak yaklaşık maliyetin ve fiyatlamanın belirlendiği,
d) İşin kırımının belirlenen muhammen bedelin %56,88 oranında azaltılarak ileri sürülen teklife ihale edildiği
e) İşi alan firmanın, Belediye Başkanımızla bir yakınlığının olmadığı,
f) Dosya ve kapsamdan işin olağan akışı ve ihalenin doğal sürecine aykırı bir yön olmadığı,
görülmüştür.

Belediyemize ve Başkanımıza yapılan asılsız suçlamalar ile ilgili olarak yasal süreç başlatma hakkımız ve Basın Kanunu ile Türk Ceza Yasası bağlamındaki hak arayışımız saklı kalmak üzere, yapılan bu iftira ve hakaretlerin takdirini kamuoyuna bırakmaktayız. Şeffaflık ve dürüstlük ilkesi ile sarsılmaz adımlar ile yürüyen Belediyemizin, iş bu hususa konu evraklarının incelenmek üzere herkese açık olduğunu da özellikle belirtmek isteriz. Bu kutlu yürüyüşte başta Eyyübiyeli hemşehrilerimizin ve tüm Şanlıurfalıların arkamızda olduğunu güçlü biçimde hissetmekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195