Title of a News Article

Eyyübiye Belediyesinden taş oymacılığı kursu

.

Eyyübiye Belediyesinden taş oymacılığı kursu
banner206

Eyyübiye Belediyesi’nin kadınlara yönelik başlattığı taş oymacılığı kursu çalışmaları Kültür Müdürlüğü’nde devam ederken üniversite öğrencisi genç kızların da bu işe ilgi göstermeleri dikkatlerden kaçmadı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, taş oymacılığı kursunda eğitim alan öğrencileri ziyaret ederek taştan yaptıkları eserleri yerinde gördü. Yetkili kişilerden bilgiler alan Başkan Ekinci, yapılan çalışmaları takdir etti.  Beraberindekilerle birlikte taş oymacılığı kursunu ziyaret eden ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sosyal belediyecilik konusuna vurgu yaptı. Yaptığı birçok çalışmayla kamuoyundan takdir toplayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, son olarak Kültür Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen taş oymacılığı kursuyla geleneksel el sanatlarına verdiği önem verdiklerini belirten Başkan Ekinci,” bu sanatları gelecek nesillere ulaştırma adına elimizden geleni yapıyoruz.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘’Bu tarz projelerde her zaman yer alıyoruz. Bu projede bunlardan bir tanesidir. Elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Yeter ki insanlara kalıcı projeler olsun. İşin önemlisi de sürdürülebilir çalışmalar olsun. Eyyübiye Belediyemizin geleneksel el sanatları olsun ve diğer sanatsal konularla ilgili uğraşlarımız var. Bunlarında gelecek nesillere aktarılması konusunda da fayda sağlayacak tüm çalışmalarda yer almaya çalışıyoruz. İmkânlarımızın ölçüsünde disiplinli şekilde çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Taş Oymacılığı ustaları ise, ‘’Tarih burada çok büyüleyici, yaşatabilirlik çok önemlidir. Böyle bir projede olmaktan çok son derece mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Dedi.

Taş oymacılığı projesinde yer alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı da, ‘Başkanımızın bu tür çalışmaları takdire şayandır. Sağ olsun hiçbir projeye hayır demiyor. Şanlıurfa’da gerçek anlamda sosyal belediyeciliği yapan bir Eyyübiye Belediyesidir. Burada bir kez daha Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ederiz.’’ Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195