Title of a News Article

Eyyübiye için imza attılar

Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser şubesi tarafından yürütülecek olan kanser taramalarında, ulusal kanser tarama standartlarına göre Eyyübiye ilçesindeki vatandaşlara yönelik sağlık taraması yapılacak.

Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Eyyübiye Belediyesi arasında kanser tarama protokolü imzalandı. İl Müdürü Dr. Osman Koyuncu ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bugün gazetecilerin karşısına çıkarak kanser taraması için hazırlanan protokolü imzaladılar. Bu anlaşmanın  önümüzdeki yıl başlayıp bir yıl süreceği öğrenildi.

İmzalanan protokol sonrası neler yapılacak.

Kanser taraması esnasında Eyyübiye Belediyesi hangi görevleri üstleneceği de belirtildi. . Halk Sağlığı Müdürlüğünün  gezici araçları için Eyyübiye Belediyesi öncelikle ilçede belirli yaşlar arasında özellikle kadınların  bu taramaya teşvik edilmesi için bilgiler verecek. Ardından tespit edilen mahalle ve sokaklarda, bayanların mahalle temsilcileri tarafından toplanmasını sağlayacak.  Daha sonra, taraması yapılan bayanlara eşarp hediye edilecek.

Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü gezici araçlar tarafından yapılacak olan taramalar sonucu riskli görünen kişilerin, Mehmet Akif İnan Hastanesi nakli sağlanacak.

İmzalanan protokol sonrası bir açıklama yapan Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu; ‘’Öncelikle Sayın başkanımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi, temel sağlık hizmetlerini, kurucu sağlık oluşturuyor. Kurucu sağlık hizmetlerine baktığımızda, Türkiye’nin geçmişine baktığımızda bazı alanlarda çok mesafe kat ettiğini görüyoruz. Çocukluk çağı hastalıklarının önlenmesi konusunda Türkiye’nin artık lider bir ülke olduğu söylenmekte, son zamanlarda taranabilir hastalar konusunda Türkiye bir hamle içinde. Taranabilir hastalar içerisinde, kadınların meme kanseri gibi tedavilere maruz kalan, tarama usulü ile erken bir şekilde tedavisine başlanılacak. Biz bunlara taranabilir kanser diyoruz. Bugün de Eyyübiye Belediye Başkanımızın iştiraki ile ve büyük gayretleri ile bir protokol düzenledik. Bu protokolde bizler taramaları yaparken onların desteğini alacağız. Bizlere uygun mekânlar taşeron hizmetlerimize sunacaklar. Vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunmak hedefindeyiz. Dedi.

Başkan Ekinci ise, ‘’Bizlerde Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün bu çalışmasından dolayı Eyyübiye ilçemiz adına teşekkür ediyoruz.  Malumunuz erken teşhis ve erken tedavi birçok ölümün de önüne geçer. Daha sağlıklı bir hayat yaşamak adına yapılması gereken işlemlerdir. Özellikle sağlıkla ilgili bilinçlenme konusunda herkesin malumu sıkıntılı bir ilçemiz var. Bu kapsamda bizler de özellikle bayanlara yönelik olarak yapılması gerekenler konusunda daha önce de Sayın müdürümüzle bir araya gelmiştik. Bu halk sağlığı konusunda özellikle kanser noktasında erken teşhis ile ilgili yapılması gerekenler var. Bugün de bunu protokole döktük. Önümüzdeki yıl boyunca devam edecek. Bu protokol kapsamında da alan taraması yapılacak yerleri tespit edeceğiz. Yine burada bu hastaların veya hasta olan hastaların hastaneye nakli konusunda desteklerimiz olacak. Halk sağlığı müdürlüğünün ilçe belediyemizin logosunun bulunduğunun eşarplarını da hanım kardeşlerimize dağıtacağız. Burada mahalle temsilcilerimiz tarafından da hastalar tespit edilecek ve önümüzdeki yıl içinde belki her gün bu tarz toplantılar yapılacak. Ciddi tarama sonucu yapılacak ve bu tarama sonucunda da umarım bu protokolün de öngördüğü iyileştirme de yapılmış olacak. Halk Sağlık Müdürlüğümüzün bu özverili çalışmasından dolayı Eyyübiye Belediyemiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da gerek sektörlerle ilgili tüm taraflarla bir araya gelmeye çalışarak katılımcı belediyecilik örneği sergilemeye devam edeceğiz.’’  Şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195