Title of a News Article

Eyyübiye Meclisinde barış konuşuldu

Eyyübiye Belediyesi, Eylül Ayı 1. Olağan Toplantısını dün gerçekleştirdi. Meclis üyeleri tarafından meclise sunulan barışa destek amaçlı yazılı önergeler HDP’li Meclis üyeleri tarafından da tam destek gördü.

Eylül Ayı 1.olağan Meclis Toplantısı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Başkanlık yaptı. Eylül ayının ilk oturumda gündem maddeleri ve meclis üyelerinden gelen yazılı önergeler ilgili komisyonlara aktarıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilk oturumda kısa bir açılış konuşması yaparak, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne değindi.

Başkan Ekinci; “Dünya Barış Günü’nü kutluyorum ama nasıl bir barış, etrafımıza baktığımızda kan gölüne dönen bir coğrafya, çoluk çocuğun katledildiği bir ortam, gerek Irak’ta, gerek Suriye’de, gerek Mısır’da, Ukrayna’da, Myanmar’da, bu kadar vahşetin kanın döküldüğü bir yerde, hele ki son aylarda ortaya çıkan IŞİD vahşeti, böyle bir ortamda barış gününü kutlamak hakikaten anlamlı olsa gerek. Umarım barış gününü kutlayacağımız bir sonraki yıllarda, bu tür vahşetler tarihe karışır. Dolayısıyla zalimlere karşı olmak, mazlumların yanında olmak lazım. Biz burada çok şükür zulüm yapanların yanında değil, mazlumların yanındayız, ülke olarak ta politikamız da bu şekilde. ülkemiz mazlumların yanında dik duruşunu göstermeye devam edecek. Etnik yapısı ne olursa olsun, dini düşüncesi ne olursa olsun, aman dilemişse bizler kucak açmak durumdayız.” Dedi.

Başkan Ekinci’nin bu sözlerine, Hakların Demokratik Partisi (HDP)’nin de Meclis Üyeleri destekte bulunduklarını ifade ettiler.a

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195