Title of a News Article

EYYÜBİYE’DE ENGELLİLERİN ENGELİ KALKTI

.

EYYÜBİYE’DE ENGELLİLERİN ENGELİ KALKTI
banner206

İlk’lerin Belediyesi Eyyübiye’nin hizmeti engelli ve yaşlıları mutlu ediyor

Türkiye’de ilk kez Eyyübiye Belediyesince uygulamaya geçirilen proje ile engelli ve yaşlılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmeden, yüz tanıma sistemi ile iletişim kurmaya devam ediyorlar.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatıyla hayata geçirilen proje kapsamında engelli ve yaşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmeden, yüz tanıma sistemi ile işlemleri gerçekleştirmeye devam ediyorlar.  Eyüp Peygamber Makamında bulunan 3 G yüz tanıma sistemi sayesinde yaşamlarında kolaylık sağlandığını belirten vatandaşlar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler.

İlçenin Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın uzaklığına ilişkin şikâyetler üzerine, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatıyla gerçekleştirilerek, uygulamaya konulan proje engelli ve yaşlıların işini kolaylaştırıyor. 

Engelli ve yaşlıların mağduriyetini önlemek için 3 boyutlu yüz tanıma sistemi projesini hayata geçirten Belediye Başkanı Ekinci, onların hayır dualarını alıyor.

Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Bedensel Engelliler Derneği'ne kurulan sistem sayesinde vakıftan yararlanmak isteyenlerin buradan yüz tanıma sistemiyle bağlandıkları vakıf görevlileri ile görüntülü görüşerek ihtiyaçlarını dile getirebiliyorlar.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, “Bunun yanı sıra yaşlılıkta herkese nasip olmayan ancak, ilerleyen dönemlerde kişinin bir takım ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığı bir süreç. Bu süreçte yaşlılarımız yürümekte ve görmekte zorluk çekebiliyor. Bir yerden bir yere ulaşmak, özellikle mesafe uzaksa daha büyük sorun oluyor. İşte bu süreçte ne yapabiliriz diye düşünürken geliştirdiğimiz bu projede yaşlı ve engellilerimizin engelini kaldırmak bize büyük bir manevi huzur veriyor” dedi.

 

Eyyübiye Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İmam Karataş ise, ‘’ Yapmış olduğu açıklamada Türkiye'de bir ilk olan bu çalışamadan dolayı başta Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci belediye çalışanlarına ve Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Hamcan'a teşekkür ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195