Title of a News Article

EYYÜBİYE’YE UYDU KENT OLUŞTURULACAK

Başkan Ekinci; ‘yaşanılabilir yeni mekanlarda bizler de oturmak istiyoruz diyecekler’

Şanlıurfa’da dün çok sayıda gazeteci ile Eyüp Peygamber Makamında bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye bölgesindeki hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapılar ile ilgili gelen soruları yanıtladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada yaptığı açıklamasında, imara açılacak olan hazine arazilerinde yeni konutlar yaparak uydu kent sistemi ile rezerv konut dikeceklerini söyledi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci gazetecilere yapmış olduğu konuşmasına şöyle devam etti;

‘Bu şehrin hangi tarafa gelişmesi gerektiği ile ilgili çalışmalarımız var, yakın zamanda onlarla ilgili de bir duyurumuz olacak. Ama burada kaçak yapıyı biz durduktan sonra kentsel dönüşümle ilgili de plan ve projelerimiz olacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili uygulamalarımız, yapacağımız bir uydu kent sistemi ile rezerv konut dikeceğiz. O rezerv konut sayesinde biz, belli mahallelerde takas yoluna gideceğiz. Takasta aldığımız yerleri de kentsel dönüşüm kapsamında onları dönüştürüp, daha sonra bunun etrafına yayılmasını sağlayacağız. Bunun tabi belli bir maliyeti var ama ondan sonra o yük belediyenin üzerinden gidecek, vatandaşın da üzerinden gidecek. Ve emin olun, biz bunu yaptıktan çok kısa bir süre sonra diğer yerlerdeki insanlarımız gelip diyecekler ki; bizim mahallemizi yıkın, biz de böyle yaşanılabilir mekanlarda oturmak istiyoruz diyecekler.’ Dedi.

Bu konuda TOKİ ile görüşme yapıp yapmadıkları konusunda da konuşan Başkan Ekinci; ‘TOKİ ile geçtiğimiz hafta görüşmelerimiz oldu. Biz bu düşüncelerimizi kendilerine ifade ettik. Yetkililerle bir araya gelerek buraya davet ettik. Yakın bir zamanda buraya gelecekler, tabi burada biliyorsunuz ki, TOKİ konut üretimi noktasında başarılı bir örnektir. Onların da tecrübelerinden faydalanacağız.   Burada yeni alanların imara açılmasıyla birlikte onlarla beraber bir çalışma ortaya koyacağız.’ Dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195