Title of a News Article

Eyyüpoğlu çiftçileri yalnız bırakmadı

.

Eyyüpoğlu çiftçileri yalnız bırakmadı
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa’da badem yetiştiriciliğine öncülük etti. Başkan Eyyüpülu, Badem yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçiler ile birlikte arazide 5 bin badem fidanı dikimine katıldı.

Son yıllarda ekonomik değeri giderek artan badem yetiştiriciliğinin Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu’nun girişimleri ile bölgede yaygınlaşması sağlanıyor. Sağlık açısından da önemli bir besin değerine sahip bademin üretim alanın artması konusunda da bilgilendirmeler de devam edecek. Şanlıurfa’da badem üretiminin artırılarak 2014 verilerine göre Türkiye’de 82 Bin ton olan üretime önemli katkı sağlanması amaçlanıyor. Başkan Eyyüpoğlu, 5 bin badem ağacı dikimi gerçekleştirerek Türkiye’nin dünya sıralamasında 7. Sıradan daha ön sıralara yükselmesini umut ettiklerini açıkladı. Ayrıca bölgede bademin yaygınlaşması için de çalışmalara öncülük edileceğini söyledi.

Şanlıurfa’da son yıllarda ortalama yıllık sadece 601 ton badem üretildiğine dikkat çekilirken, arazi yapısı ve olanakların badem üretimi için uygun olduğu kentte, badem üretiminin artırılması için birçok olanak mevcut. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, bölge arazilerinin badem üretimi için oldukça uygun olduğunu imkanları dahilinde Şanlıurfa’nın badem üretiminde başarılı olacağını vurguladı.

‘5 bin badem fidanına can suyu verdik’

Başkan Ayyüpoğlu, ‘Badem bölgemizde pek yetiştirilmiyor. Bunun en büyük nedeni bu konuda çiftçimizin bilgi eksikliğidir. Bugün burada 5 bin badem fidanına can suyu verdik. Ve önemli bir denemeye imza atıyoruz. Gerek teknik imkanları kullanarak gerekse bilgi elde ederek Şanlıurfa’da badem yetiştiriciliğine öncülük etmek istedik. Şu anda badem dünya piyasalarında ekonomik değeri giderek artarken işin için bir de sağlığa faydaları da eklenince gerçekten badem yetiştirilmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa badem üretiminde çok gerilerde bu yüzden üretim miktarını artırmak için hem memleketimize hem de ülkemiz ekonomisine fayda sağlayacağına inanıyorum. Şehrimizde ortalama yıllık sadece 601 ton badem üretimi gerçekleşiyor. Bu çok düşük bir rakam inşallah diktiğimiz 5 bin badem fidanının yanında başka çiftçi kardeşlerimiz de badem yetiştirmeye başlar ve Şanlıurfa bu konuda önemli bir adım atmış olur. Ben tüm badem yetiştirmeyi düşünen çiftçilerimize tasfiye ediyorum. İnşallah Allahın vereceği bereket ile birkaç yıla kalmaz güzel ürün alınacak.’ Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195