Title of a News Article

Eyyüpoğlu'ndan çiftçilere uyarı...

Eyyüpoğlu'ndan çiftçilere uyarı...
banner206

Hububat hasadının başladığı bu günlerde Şanlıurfa Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu anız yakma ile ilgili yazılı basın açıklaması yaparak çiftçilere uyarıda bulundu.

Şanlıurfa Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, toprağa ve verime ciddi zararlar veren ‘anız yakma’ konusunda çiftçilere ‘Toprak Anadır, Lütfen Toprağı Yakma’ diyerek çağrıda bulundu.

  Başkanı Eyyüpoğlu, hububat hasadı sürecinin başlamasıyla birlikte anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarıda bulundu. Anız yakmanın toprağa ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Eyyüpoğlu, ‘anız yakma nedeniyle toprakta bulunan verim için gerekli her şey yok oluyor. Bize yaşamımız için her şeyi veren toprağa saygılı olmalıyız. O yüzden toprak anadır, toprağı yakma’ dedi.

   ' TOPRAK ANADIR TOPRAĞI YAKMA'

  Anız yakılmaması konusunda çiftçilere hem uyarıda hem de çağrıda bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, her şeyin kaynağı toprağa saygı adına anız yakma yolu ile toprağın yakılması doğru değildir. Zaten artık hasat sonrası uygulanan yöntemlerle anızın gübre olarak toprağa karışması sağlanıyor. Çiftçilerimizden ricam lütfen hasat sonrası anız yakmasınlar. Anız yakmak hem toprağın doğal yapısına hem verimliliğine zarar verirken, çevre için de büyük tehlike oluşturmaktadır. Hasat sonrası geriye kalan ürün sapları toprağın verimliğini de olumlu yönde etkilemektedir. Bu yüzden çiftçilere tekrar tekrar çağrım şudur ki; toprağı korumak verimliliğini artırmak için anız yakmasınlar. Belirttiğim gibi bizlere ulaşan her nimetin kaynağı toprağa saygı için de Toprak Anadır, Toprağı yakma diyoruz. Ve çiftçilerimiz bu yöndeki uyarılara lütfen kulak versinler’ Şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195