Title of a News Article

Eyyüpoğlu’ndan çiftçiye müjde

 Eyyüpoğlu’ndan çiftçiye müjde
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu sonucu mevcut Başkan Ahmet Eyyüpoğlu’nun tekrar Başkan seçilmesinin ardından Eyyüpoğlu bir teşekkür mesajı ile birlikte çiftçilere ilk müjdesini de verdi. Pamukta daha önce parsel başına 550 olan pamuk verim ortalamasının 650’ye mısırda ise dönümde 1000kg olan verim ortalamasının 1250’ye yükseltildiği müjdesini verdi.

Geçtiğimiz yıl Pamuk çiftçisinin ciddi zararlarla karşı karşıya kaldığını belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, pamukta parsel başına mısırda ise dönümde verim ortalamasının artırılması ile durumun bir nebze olsun düzeleceğini söyledi.

Dün gerçekleştirilen Şanlıurfa Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu sonucunda güven tazeleyen Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilere, delegelere ve muhtarlara teşekkür ederken, ilk müjdeyi pamuk ve mısır çiftçisine verdi. Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıklamasına göre daha önce parsel başına 550 olan pamuk verim ortalamasının 650’ye mısırda ise dönümde 1000 kg olan verim ortalamasının 1250’ye yükseltildiğini söyledi.

 

Çiftçi başkanına ve hizmetine sahip çıktı

Eyyüpoğlu, ‘Delegelerimiz, muhtarlarımız ve çiftçilerimiz bizlere ve hizmetimize sahip çıktılar. Kendilerine minnettarım. Artık yüküm iki kat arttı. 100 km. uzaklıktan bile gelerek oyunu kullanan delegelerimiz oldu. Bu yüzden ben bu makamda başkan değil siz değerli çiftçilerimin hizmetkarıyım. Sizlere teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

 

İlk müjde pamuk ve mısır çiftçisine

Son 3 yıldır pamukta istediği fiyatı bulamayan pamuk çiftçisini rahatlatacak müjde geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıklamasına göre daha önce parsel başına 550 olan pamuk verim ortalaması 650’ye yükseltildiği açıklandı. Böylelikle özellikle gübre ve mazot desteklemelerinin de miktarı aratacak. Ayrıca Eyypoğlu, Şanlıurfa’da son yıllarda giderek artan ekim alanına sahip mısır çiftçisini de rahatlatan haberi verdi.  Mısırda da dönüm başı 1000 kg. olan verim ortalamasının 1250 kg olarak artırıldığını söyledi.

 

Seçim sonrası çiftçilere ilk müjdeyi veren Başkan Eyyüpoğlu, ‘geçtiğimiz yıl pamuk çiftçisi büyük zararlar etmişti. Bu yıl bizlerin de çabaları sonuç getirdi ve pamuk verim ortalaması 550’den 650’ye çıktı. Mısırda son yıllarda giderek artan bir ekim alanına sahip oluyor. Bu ürününde çiftçisi bir beklenti içerisindeydi. Çok şükür Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından da verim ortalamalarının artırıldığına dair açıklama geldi. Çiftçilerimiz il ve ilçe tarım müdürlüklerinden parsel ve dönüm bazı bilgi alabilirler.’ Dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142