Title of a News Article

Faruk Çelik'in son durumu

Faruk Çelik'in son durumu
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün sabah bağırsak rahatsızlığı nedeniyle acilen ameliyata alındı. Başbakan Erdoğan Şanlıurfs milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Çelik'i ziyaret etti.

 

Bir süredir bağırsak rahatsızlığı nedeniyle takip edilen Çelik, Meclis'te önceki gün yapılan gensoru görüşmesi öncesinde doktorları ile bir araya geldi. Doktorları, Çelik'e, uzun sürecek toplantıya girmemesi uyarısında bulundu.

 

Dün sabah ameliyata alınmıştı

Görüşmeler sırasında da şiddetli karın ağrısı yaşayan Çelik, dün sabah acilen Medicana Hastanesi'ne gitti. Tetkiklerin hemen ardından saat 12.30'da ameliyata alındı. Çelik'e divertikül hastalığına bağlı bağırsak perforasyonu nedeniyle yapılan operasyon yaklaşık 2 saat sürdü. Ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi.

 

''Ölümden döndü''

Doktorları, "Hastaneye geldiğinde hayati tehlikesi vardı. Ölümden döndü"açıklamasını yaptı. Çelik'in 4-5 gün hastanede kalması öngörülüyor.

 

Erdoğan ziyarete gitti: "ona güveniyorum"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Çelik'i hastanede ziyaret etti. Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısının kapalı bölümünde de Çelik'e yönelik kampanyaya değindi. Çelik'in istifasını isteyenlere içerlediğini belirten Erdoğan, "Birbirimize güvenmeliyiz. Sayın Bakan 23.00'a kadar çalıştı, sabah kalktı ameliyata gitti. Ben ona güveniyorum. Parti olarak yürütülen bu kampanyaya prim vermemeliyiz" dedi.

 

Divertikülit nedir?

Kalın bağırsakta yer alan divertiküllerin iltihaplanmasına divertikülit adı veriliyor. Bağırsak divertikülleri, Batı toplumlarında kalın bağırsağın makata nispeten yakın olan sigmoid kolon adlı bölümünden kaynaklanıyor. 50 yaş üzerinde yüzde 30 sıklıkta, 70 yaş üzerinde yüzde 50 sıklıkta görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195