Title of a News Article

Faruk Çelik:Yorulduk

Faruk Çelik:Yorulduk
banner206
HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hem iktidar, hem de muhalefet yaptıklarını ve bunun kendilerini yorduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefete tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Bakan Çelik, bu tavsiyelerin dinlenmesi durumunda muhalefetin, yakın gelecekte iktidara alternatif olabileceğini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Ak Parti ilçe teşkilatının 5. olağan kongresine katıldı. Bakan Çelik yaptığı açıklamada, “Sayın Bahçeli Sayın Başbakanımızın tavsiyesine uyarak Tunceli’ye gitti. Gerçekten çok memnun olduk. Bu tavsiyelere uymaya devam ederse muhalefet açığının ortadan kalkacağı inancı içerisindeyim. Çünkü biz yorulduk hem iktidar olacaksın hem muhalefet olacaksın. Rica ediyoruz. Herkes aklını başına alsın. Muhalefet muhalefetlik görevini yapsın iktidar kendi görevini yapsın. Sayın Başbakanımızın bu tavsiyelerini Sayın Bahçeli yerine getirmeye devam ederse Sayın Kılıçdaroğlu da bizi dinlemeye devam ederse belki yakın gelecekte orta vadede iktidara alternatif olmaları söz konusu olabilir” diye konuştu.

bugün Adana’da partisinin 7. bölge toplantısına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işsizlik ile ilgili yaptığı konuşmasına cevap veren Bakan Çelik, “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki en kolay iş devleti yönetmek. 4 yıllığına bana görev verirseniz ne iyi olur diye adeta millete yalvarıyor. İşsizliği bitireceğim diyor. İşsizlik dünyanın bir gerçeği. Amerika’da yüzde 6, Amerika’da gençler arasında işsizlik yüzde 13. Avrupa-birligi/ " target="_blank" class="tag">Avrupa Birliği’nde yüzde 11, gençler arasında ise yüzde 22. Yunanistan’da yüzde 55, İspanya’da yüzde 50’ye dayanmış. Türkiye’de ise yüzde 9 ila 10 arasında bir işsizlik oranı var. Sayın Kılıçdaroğlu işsizliği bitireceğim diyor. Helal olsun deriz. Bir proje söyle bakalım. Nasıl bitireceksin. Dünyanın çözemediğini hangi proje ile çözeceksin” dedi.

Bakan Çelik, ’Gezi’ eylemcilerine de seslenerek, “Bu ülkede her şey yolunda giderken Gezi olaylarını düzenlediler. Ve Gezi olaylarıyla caddelere çıktılar. 3 ağaç dediler kıyametleri kopardılar. Gezicilere şimdi sesleniyoruz; Yalova Belediyesi gencecik çınarları kesiyor gelin de Yalova’da gezin biraz” diye konuştu.

Türkiye’de 5 yılda 6 milyon istihdam gerçekleştirildiğine dikkat çekip, dış politikada insan odaklı bir çizgi izlediklerine vurgu yapan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul boğazını denizin altından deldik geçtik. Paradan sıfırları attık. Uzaya da uyduyu fırlattık. Bunları, temeli at git Ankara’da yat anlayışını ortadan kaldırarak yaptık. Türkiye çığ altında kalmıştı bizler çağ atlatacak kararlar alarak bu noktaya geldik. Dış politikada insan odaklı bir çizgi izliyoruz. Batı buna çıkar diyor. Biz ise mazlumlara kucak açmaya devam ediyoruz. Sisi’ye sahip çıkın diyorlar. Sisi’den yana olun diyorlar. Esad’dan yana olun diyorlar. Allah aşkına bu millet tarih boyunca ne zaman zalimden yana olmuş ki kalkıp zalimden yana olsun. Olmadık. Olmayacağız. Çözüm sürecini başlattık. Kan, kin bitsin dedik. Ama bizim bu iyi niyetli düşüncelerimizin nasıl istismar edildiğini hepiniz dikkatle izliyorsunuz. Bizler Ak kadrolar olarak sorunları torunlara bırakmayacağız inşallah. Bizim başarılı olamadığımız bir konu var. Bu konuda muhalefetin ufkunu açmakta başarılı olamadık. Sıkıntı Türkiye’de muhalefetin projesi yok. Muhalefetin vizyonu yok. 9 seçimdir yeniliyorlar halen konuşuyorlar. 15 parti bir araya geldi bir Tayyip Erdoğan yapamadılar halen konuşuyorlar.”

Son olarak SSK primlerinin yapılandırma sürecine de değinen Bakan Çelik, “Sosyal güvenlik konusunda 76 milyonu kapsam altına aldık. Herkesi genel sağlık sigortasından yararlandırır noktaya geldik. 55 katrilyon lira sağlık için harcama yapıyoruz. 18 yaşın altındaki herkes bedelsiz bir şekilde sağlıktan yararlanıyor. Türkiye’de 700 bin iş yeri 1 milyon 600 bine çıktı. 5 milyon çalışan 13 milyona çıktı. Ama iş sağlığı güvenliği konusunda her sene bin 200 - bin 500 kişi hayatını kaybediyor iş kazalarında. Ne yapmamız gerekiyor. Biraz farkındalık çerçevesinde olaya bakmamız gerekiyor. İşçi de bizim, işveren de bizim. Sorumlu işveren, sorumlu işçi anlayışını mutlaka devreye koymamız gerekiyor. Aksi takdirde bu acılar hepimizin yüreğini dağlamaya devam eder. SSK primlerinin yapılandırılması ile ilgili süre 31 Aralık’ta doluyor. Şu anda 1 milyon vatandaşımız yapılandırmak için müracaat etmiş ve yaklaşık 1 katrilyon da ödeme yapmış. Bu sürenin bütün borçlular tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca 280 bin Bağ-Kur Sigorta borcu olan, emekliliği gelmiş olan Bağ-Kurlulara Halk Bankası ile bir sözleşme yaptık. Ve oradan kredi alarak borçlanıp emekli olma imkanı getirdik. 280 bin Bağ-Kurlu eğer bu süreyi iyi değerlendiremezse, bu zaman içerisinde bu krediyi almayı başaramazlarsa 280 bin kardeşimizin emekliliği sıkıntıya girecek” açıklamasına yer verdi.

Sona eren konuşmasının ardından İskenderun Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Çelik’e künefe ikram edildi. Çelik’e Hatay Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildal da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 00:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195