Title of a News Article

FETÖ'cülerin camiisine Urfalı şehidin ismi verildi

.

FETÖ'cülerin camiisine Urfalı şehidin ismi verildi
banner206

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olan Şanlıurfalı Mustafa Direkli’nin adı Karaköprü’deki FETÖ'cülere ait olan eğitim kurumlarının içerisinde yer alan camiye verildi.

Şanlıurfa'da bulunan 4 camiye 15 Temmuz'da Darbe Girişimi esnasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Şanlıurfalı şehitlerin isimleri verildi.  Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde FETÖ'cülerin eğitim kurumlarının içerisinde yer alan ve daha önce Fatih Sultan Mehmet Camii adıyla vatandaşlara hizmet veren camiinin adı kılınan Cuma Namazının ardından Şehit Mustafa Direkli Camii olarak değiştirildi. Eyyübiye TOKİ Batıkent Camii'ne Şehit Halil İbrahim Yıldırım, Karaköprü Ayşe Camiisine Mehmet Şefik Şefkatlioğlu ve Karaköprü TOKİ Maşuk Camiisine de Şehit Ümit Yolcu ismi verildi. 
Cuma namazının ardından caminin adını taşıyan beratı Şehit Mustafa Direkli’nin yakınına veren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “Rabbim onlara şehitliği nasip ettiği. Bizler de şehitlerimizin şefaatine nail olmayı diliyoruz. Bundan sonra bize düşen burada olduğu gibi şehitlerimizi hayırla yâd ederek yaşatmaktır” dedi.

“İslamın son kalesini düşürmeye çalıştılar ama bunu başaramadılar” diyerek devam eden Vali Tuna: “En tehlikeli olansa dinimizi değiştirmeye çalıştılar. Bunlar nasıl dinimizi değiştirmeye çalıştılar, Allah’ın ayetlerini, Peygamber Efendimizin sünnetlerini nasıl kendilerince bozmaya çalıştılar; hocalarımız bunu bir bir vatandaşımıza anlatsınlar. Ki insanımız yanlış düşünceler varsa onlardan kurtulsun. Nasıl bir tuzağın içinde olduğumuzu iyi idrak edelim. Bunların yapmak istediği yeni bir selefi düşünceyle dinimizi bozmak, bizim bin yıldır sahip olduğumuz ve bu zamana kadar taşıdığımız dinimizin güzelliklerini bozmaktır. Bunu başaramadılar, İnşallah başaramayacaklar” şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık örneği göstererek şehit olanları rahmetle andığını ifade eden Vali Tuna: “Şehitlerimize olan borcumuzu nasıl ödeyeceğimizin idrakinde olmamız lazım. Hainlere gereken cezayı vermemiz, en ufak bir merhamet göstermeden bu işin içinde olanlara ve gönül birliği edenlere en ağır cezaları vererek ve kandırılmış olanlar varsa onları ikaz ederek yeni nesilleri bu tehlikelerden koruyarak el birliğiyle, gönül birliğiyle bunu mutlaka gerçekleştirmemiz lazım” dedi.

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; her zaman şehit ailelerinin yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.
Bu arada programa Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş ve İl Müftüsü İhsan Açık da katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195